marți, august 16, 2022

Senzația de frig poate fi asociată cu diferite probleme de sănătate, fiind un simptom important în depistarea timpurie. Aceasta se manifestă când, indiferent de temperatură, extremitățile și anumite părți ale corpului sunt reci în mod constant.

Deși această senzație poate fi o consecință a stilului de viață nesănătos, sedentar, ea poate semnala și anumite afecțiuni prezente în organism. Astfel, poate fi un simptom important în depistarea timpurie și administrarea tratamentului corespunzător afecțiunii.

Te-ar mai interesa: Previziuni apocaliptice: Vin extratereștii, iar pr...

Afecțiunile asociate cu senzația de frig

Anemia

Anemia este boală care se caracterizează prin scăderea hemoglobinei din sânge. Aceasta este o proteină care servește la transportarea oxigenului în sânge. Lipsa de globule roșii (numite și eritrocite) duce la anemie care, la rândul ei, produce o senzație de frig, oboseală, paloare, palpitații neregulate și dificultăți de respirație la efectuarea exercițiilor fizice, scrie Doza de Sănătate.

Probleme de circulație

Anumite persoane, în ciuda temperaturii corporale, pot avea o senzație de frig numai în anumite zone, mai ales la extremități. Astfel, indiferent de temperatura exterioară sau temperatura organismului, aceste persoane vor avea mâinile sau picioarele reci în mod constant. Extremitățile pot căpăta uneori o nuanță de albastru și pot amorți. Aceasta poate indica o problemă de circulație a sângelui.

Te-ar mai interesa: Testul simplu care poate detecta DEMENȚA precoce. ...

Diabet

Diabetul este una dintre cele mai grave boli care provoacă senzația de frig. Diabetul are ca simptom durerea de rinichi, cunoscută și sub denumirea de nefropatie diabetică. Aceasta se manifestă, adesea, prin senzația de frig.

Anorexia

În cazul anorexiei, senzașia de frig este legată de procentul scăzut de grăsime corporală. Alimentația și greutatea corporală influențează în mod semnificativ sensibilitatea la căldură și frig. În acest sens, o alimentație nesănătoasă și săracă în substanțe nutritive duce la apariția frisoanelor, oboselii și senzației de frig.

Te-ar mai interesa: Cum arată fiicele Danei Budeanu. Gemenele au 17 an...

Alți factori care determină senzația de frig la nivelul întregului organism:

  • consumul de alcool
  • foamea
  • oboseala
  • infecțiile
  • menopauza

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private