Sari la conținut

Rugăciunea care îți îndeplinește toate dorințele. I se adresează marii Sfinte sărbătorite azi de toți creștinii. Mii de români îi poartă numele

Astăzi este sărbătorită o mare sfântă, pomenită de toți credincioșii creștini. Mii de români poartă numele, iar rugăciunea către ea te poate scăpa de necazuri

Sfântă mare este celebrată azi, venerată atât de ortodocși, cât și de catolici, anglicani și luterani! Mii de români îi poartă numele și își sărbătoresc onomastica. Legat de această sfântă este o rugăciune miraculoasă, pe care trebuie să o rostiți timp de 9 zile, începând de astăzi.

Deși nu atât de cunoscută ca alte sfinte, povestea sa este impresionantă, un model de credință și sacrificiu. Sfânta Muceniţă Lucia era din Siracuza Siciliei şi era logodită. Îmbolnăvindu-se mama ei, a plecat cu ea la Catana, ca să se roage Sfintei Muceniţe Agata să o izbăvească sfânta de curgerea de sânge.

Când a ajuns la Catana a văzut în vis pe Sfânta Agata. Sfânta i-a făgăduit mamei ei tămăduire de boală, iar ei i-a vestit mai dinainte suferinţe muceniceşti pentru Hristos. După însănătoşirea mamei sale, Sfânta Lucia a împărţit toate averile sale săracilor şi era gata să mărturisească pe Hristos, potrivit crestinortodox.ro.

Fiind pârâtă de logodnicul ei, a fost dusă înaintea lui Pashasie, domnul cetăţii, care a poruncit să o ducă într-o casă de desfrâu, ca să fie necinstită. Prin harul lui Hristos însă a rămas curată; au tăbărât mulţi asupra ei, dar n-au putut să o mişte din locul în care se proptea. Pentru că aceia şi-au pierdut nădejdea că o mai pot mişca din loc, şi pentru că nici n-au putut-o arde cu focul ce-i aprinseseră acolo unde stă, căci sfânta era păzită de Dumnezeu, i-au tăiat capul cu sabia.

Rugăciunea la Sfânta Lucia este un ritual. Credincioșii catolici numesc acest ritual novena. După cum sugerează și numele, trebuie respectat vreme de nouă zile consecutiv. Și începe la data de 13 decembrie, când este pomenită sfânta de toți credincioșii creștini.

Rugăciunea la Sfânta Lucia nu rămâne niciodată fără răspuns. Și niciun credincios nu renunță la a-i înălța rugi fierbinți, căci credința a făcut ca dorințele lor să devină realitate.

Rugăciunea la Sfânta Lucia

„Mieluşeaua Ta, Iisuse, Lucia, strigă cu glas mare: pe Tine, Mirele meu, te iubesc și pe Tine căutându-Te mă chinuiesc și împreună mă răstignesc și împreună mă îngrop cu Botezul Tău; și pătimesc pentru Tine, ca să împărățesc întru Tine; și mor pentru tine, ca să viez pentru Tine; ci, ca o jertfă fără de prihană, primește-mă pe mine ceea ce cu dragoste mă jertfesc Ție. Pentru rugăciunile ei, ca un Milostiv, mântuiește sufletele noastre.

Sfântă Muceniţă Lucia, cere de la Dumnezeu să dea iertare de greşeli, celor ce cu dragoste te cinstim pe tine.

Sfântă Lucia, lumină călăuzitoare spre cer a celor care se luptă cu valurile învolburate ale pasiunilor dezordonate şi ale lumii, te rugăm, mijloceşte-ne de la veşnicul Soare, Iisus Hristos, harul de a avea şi noi cel puţin o scânteie de iubire, pentru a-i îndruma pe semenii noştri, prin exemplul bun, pe calea cea strâmtă spre împărăţia cerurilor. Înflăcărează-ne mereu, ca să nu se stingă niciodată lumina credinţei din sufletul nostru, iar la sfârşit să-l vedem pe bunul Dumnezeu în lumina nesfârşită. Prin Hristos Domnul nostru. Amin.”

Această rugăciune trebuie urmată de „Tatăl Nostru”.

Apoi, se rostește de trei ori: „Bucură-te, Marie, cea plină de har! Domnul este cu tine. Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este rodul trupului tău, Iisus.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel