Sari la conținut

Sfântul Mucenic Eupsihie. Rostește rugăciunea INIMII, alungă necazurile și îți va aduce succes pe toate planurile

Sfantul Mucenic Eupsihie
Sursă Foto: EVZ
Sfantul Mucenic Eupsihie, praznuit pe 9 aprilie

Sfântul Mucenic Eupsihie. Rostește rugăciunea INIMII a lui Arsenie Boca, alungă necazurile și îți va aduce succes pe toate planurile.

Astăzi, 9 aprilie,

biserica Ortodoxă Română îl prăznuiește pe Sfântul Mucenic Eupsihie.

Cine a fost Sfântul Mucenic Eupsihie

Acesta s-a născut către jumătatea veacului al III-lea, în Cezareea Capadociei, dintr-o familie de patricieni cu credință în Hristos. Eupsihie s-a născut într-o familie de nobili creștini, fiind crescut de mic în dragostea de Dumnezeu și de semeni.

Calendar Ortodox. Sfântul Mucenic Eupsihie

Chiar în timpul cununiei, un cortegiu format din păgâni a trecut pe acolo, îndreptându-se spre un templu al zeiței Fortuna, aflat în apropiere.

Eupsihie și alți creștini au mers la templul cu pricina și au dărâmat statuile idolilor, provocând mari stricăciuni.

Auzind, Iulian a poruncit ca vinovații să fie decapitați, ca mulți creștini să fie înrolați în armată și cu toții să plătească taxe și să reconstruiască templul, pe cheltuiala lor.

Sfântul Eupsihie a fost prins de soldați, legat de un copac și torturat cumplit, prin smulgerea cărnii de pe corp cu cârlige de fier. Apoi i s-a tăiat capul.

Sfântul Mucenic Eupsihie, canonizat în anul 362

După moartea lui Iulian, creștinii din Cezareea au zidit o biserică frumoasă deasupra mormântului Sfântului Eupsihie.

 Rugăciunea Inimii

Arsenie Boca
Sursa foto: doctorulzilei.ro

„Doamne, Dumnezeule, mare Împărat şi fără de început, trimite, Doamne, pe Mihail Arhanghelul Tău în ajutorul meu, ca să mă apere de vrăjmaşii cei văzuţi şi nevăzuţi.

O, Mihaile, mare Arhanghele, întâi stătător şi voievod al puterilor cereşti, fi mie ajutor în toate: în boale, în strâmbătăţi, în mâhnire, în pustiu, pe cale, pe apă, în călătorie, căsătorie, serviciu, şcoală, şi mă izbăveşte de toată înşelăciunea cea diavolească. Iar cănd mă vei auzi pe mine, roaba ta, rugându-mă ţie şi chemând numele tău, grăbeşte spre ajutorul meu şi auzi rugăciunea mea.

Aşa, mare Arhanghele, biruieşte pe toţi care se împotrivesc mie, mă apără şi mă acoperă de cel viclean cu puterea cinstitei Cruci şi cu solirile marilor Arhangheli: Gavriil, Rafail, Uriil, Varahiil, Salatiil, Ieremiil şi Egudiil şi ale puterilor cereşti, totdeauna, acum şi pururi şi în veci. Amin”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel