vineri, iunie 18, 2021

Sfântul Spiridon are grijă de familii și îți poate îndepli dorințe tainice, cum ar fi să fii binecuvântat cu copii. Multe femei s-au rugat la Biserica Sf. Spiridon și au reușit să devină mame.

Cunoscut

şi ca sfântul “călător”, în preajma sărbătoririi sale, arhiereul Spiridon dispare cu trupul din raclă, iar când revine, corpul său este cald şi prăfuit, iar încălţările, tocite şi purtate, după cum arată şi iarba, şi pământul de pe tălpi. Darul facerii de minuni este legat de calităţile morale şi duhovniceşti de excepţie ale sfântului, aşa cum reies acestea atât din “Viaţa” sa, cât şi din cântările bisericeşti. Însuşirile sale unice poartă pecetea unei alegeri divine, potrivit Ziarul Lumina.

Sfântul Spiridon s-a născut în anul 270, în Cipru, potrivit scrierilor religioase. În perioada

în care era împărat Constantin cel Mare. A fost păstor şi a rămas văduv de tânăr. A ales calea credinței și s-a călugărit. Sfântul Spiridon a fost arestat și exilat în vremea împăratului Maximian.

A reușit să convertească la ortodoxism un mare filozof al vremii. L-a cunoscut și pe Sfântul Nicolae, cel cu care a legat o strânsă prietenie. A murit în Cipru, în anul 348, și a fost înhumat în Biserica Sfinţilor Apostoli din Trimitunda. Racla cu moaștele sale a fost mutată la Constantinopol, de unde, în 1453, a fost dusă în Serbia. Sfintele moaște au fost aduse, apoi, de către un preot grec,

în insul Corfu, din Grecia, unde se află și azi.

Sf Spiridon este considerat unul dintre cei mai importanți sfinți din calendarul creștin ortodox al lunii decembrie. În această zi este dezlegare la ulei.

În ziua de Sf Spiridon, 12 decembrie, nu este voie să se consume băuturi alcoolice în exces, nu se fac munci în gospodărie pentru ca familia să fie sănătoasă și bogată, nu se spală nu se coase, nu se face curățenie. Bărbații stau departe de munci și alcool, pentru a ține la distanță paguba și bolile.

Cum Sfântul Spiridon este considerat un sfânt făcător de minuni și protector al familiei,

este bine ca în ziua cinstirii lui să avem gânduri bune, să reușim să aprindem o lumânare cu gânduri bune și altruiste și să dăruim ceva semenilor noștri, dacă nu material, măcar un zâmbet sau o încurajare.

Ultimele stiri

Parteneri