vineri, noiembrie 27, 2020
Irina Lungu

Olivia Steer, una dintre cele mai vocale persoane anti-vaccinuri din România, s-a retras din viața publică de mulți ani, însă în mediul online a rămas activă, condamnând neobosit campaniile de vaccinare.

După o succesiune de postări în care neagă existența noului coronavirus, acum atenția i-a fost captată de Viorel Cataramă, acest erou peste noapte, după acțiunea pe care mulți o socotesc necugetată.

Viorel Cataramă este soțul medicului Adina Alberts, adică exact opusul Oliviei Steer, militantă ferventă a protecției împotriva noului coronavirus, voluntar care a împărțit nenumărate sfaturi, măști și mănuși pentru a evita îmbolnăvirea oamenilor cu virusul chinezesc.

Olivia Steer crede despre situația generată de pandemia de coronavirus este „o peliculă bine regizată”, care i-a păcălit pe români să cadă în capcana depresiei.

„Ce poveste fabuloasă, demnă – aş zice – de scenariul unui film premiat cu Oscar, pentru cea mai bună peliculă, şi regizat, sper, de un regizor român, care n-a căzut păcălit în capcana depresiei“, a scris Steer pe contul ei de Facebook.

În secţiunea de comentarii, ea a adăugat: „Şi eu sunt printre cei care cred că ‘trei lucruri nu pot fi ascunse pentru mult timp: soarele, luna şi adevărul’“.

Mai mult decât atât, prinsă într-o discuţie cu susţinătorii ei, Olivia Steer l-a numit „erou“ pe Cataramă: „Tot ce îmi doresc e să urmăresc cum va lupta eroul (acum că şi-a descoperit vocaţia mitică) cu toţi balaurii corupţiei şi minciunii şi cum îi va învinge pe toţi. Cu sufletul la gură, vreau să urmăresc. Vreau să văd, în sfârşit, o poveste adevărată, demnă de formula clasică actualizată: «Va fi odată, cum a mai fost odată, demult, de cînd se luau de gît lupii cu mieii de se sărutau, înfrăţindu-se» şi aşa mai departe şi aşa mai departe. Viorel Cataramă mi-a câştigat categoric atenţia. Şi respectul!“.

Parteneri