duminică, ianuarie 23, 2022

Poliția română transmite câteva sfaturi tuturor elevilor, la începutul anului școlar. Acțiunea a fost intitulată ”10 pentru siguranță” și publicată înainte de începerea noului an, pe pagina de Facebook a Poliției române.

Iată cum sună comunicatul oficial:

De luni, elevii vor porni pe drumul ce duce spre şcoală. În timp ce părinţii sunt prinşi cu achiziţionarea ghiozdanelor şi a rechizitelor, iar profesorii lucrează la planurile de învăţământ, Poliţia Română a dat mâna cu instituţiile prefectului şi cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, în campania menită siguranţei lor.

Te-ar mai interesa: Vrei să te testezi? Iată lista spitalelor și progr...

Este vorba de Campania de informare și prevenire „10 pentru siguranță!”,  care debutează în toate județele din țară, în aceste zile și se va derula până spre sfârșitul lunii septembrie.

Siguranţa copiilor este răspunderea noastră, a tuturor, părinţi, bunici, profesori şi instituţii abilitate să prevină delicvenţa juvenilă şi să combată orice situaţie ce ar putea contribui la victimizarea minorilor.

Înainte de debutul anului școlar, despre pericolele de pe stradă, la școală și despre cum se pot proteja, despre interacțiunea cu persoanele necunoscute, grupul de prieteni, anturaj, bullying și consecințele acestuia, copii vor afla în cadrul diferitelor întâlniri, desfășurate fie sub genericul „Cafeneaua prevenirii”, la o cafea sau o înghețată cu polițiștii, în librării, în puncte fixe de informare din zona hypermarketurilor și a piețelor.

Te-ar mai interesa: Carmen Tănase declarație controversată: „Am GREȘIT...

Sunt chemați, alături de noi, la discuțiile interactive, și părinții și bunicii, pentru a le reaminti ce să discute și să-i învețe pe cei mici, pentru a-i feri de pericole.

Comportamentul preventiv în trafic este un alt subiect abordat. Prin jocuri, concursuri, sfaturile oferite, întrebări și răspunsuri, dezbateri și simulări pe tema prevenirii consumului de alcool și de droguri, creăm astfel o punte de comunicare directă cu membrii comunității. Sunt desfășurate, în aceste zile, și cursuri de legislație rutieră și de prim ajutor, în întâlnirile cu elevii mai mari.

Te-ar mai interesa: SFÂȘIETOR. Ultima dorință a unui tânăr de 19 ani c...

Vom fi prezenți și vom continua întâlnirile și orele „de prevenire și siguranță” și de luni, la clasă.

10 sfaturi pentru ca elevii care se pregătesc de școală, pentru nota 10 la lecţia siguranţei

Ai grijă la grupul de prieteni. Spune „NU” dacă aceștia îți propun să faci lucruri  care te pot afecta negativ pe tine sau pe alții din jurul tău!

Fii atent la prietenii virtuali și informațiile pe care le postezi / transmiți pe internet și pe rețelele de socializare!

Te-ar mai interesa: Simona Gheorghe internată de URGENȚĂ la spital: &#...

Nu te lăsa păcălit de „bunele intenții” ale necunoscuților sau de oferte „unice” doar pentru tine din surse pe care nu le poți verifica!

În drumul tău spre școală sau spre casă respectă mereu regulile de circulație!

Ține-ți mereu în buzunarul interior banii sau telefonul mobil!

Nu te lăsa „încătușat” de consumul de alcool, droguri sau alte substanțe psihoactive!

Refuză implicarea în munci sau activități ilegale!

Te-ar mai interesa: Deficit de vitamina B12: simptomul senzorial durer...

Focul nu reprezintă un mod de distracție!

Nu provoca prin modul de comunicare sau prin comportament și nu răspunde la provocări!

Apelează la sfatul unui adult (părinți, profesori, consilieri) atunci când te afli în dificultate!

Vă invităm pe toți, să ne implicăm împreună, cel puţin prin a împărtăşi încă unei persoane informaţiile primite, prin distribuire în mediul online sau prin completarea cu alte informaţii, articole sau experienţe utile.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private