joi, august 18, 2022

Și-a distrus viața! Care este starea bărbatului care a luat timp de un an Paracetamol? Diagnosticul medicilor este unul foarte dur

În umră cu două săptămâni, medicii din Iași au prezentat cazul unui bărbat din Neamț pe care frica de Covid l-a copleșit. Prin urmare, bărbatul, în vârstă de de 55 de ani,  a înghițit zi de zi Paracetamol, crezând că nu se va îmbolnăvi niciodată de Covid.

Te-ar mai interesa: Alertă de călătorie pentru Grecia! Anunțul autorit...

Și-a distrus viața! Care este starea bărbatului care a luat timp de un an Paracetamol?

În urma acestui lucru a ajuns în stare gravă la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, din Iași, și trebuie să facă dializă. Bărbatul lua și câte 3-4 pastile pe zi. Acum, rinichii nu îi mai funcționează deloc, spun medicii.

„Din nefericire, bărbatul de 55 de ani și-a pierdut total funcția renală, după ce, timp de un an, a luat în fiecare zi Paracetamol. După ce a fost internat la noi, pe data de 16 iunie 2021, în urma investigațiilor, el a fost externat.

S-a întors pentru controlul periodic și nu au fost observate îmbunătățiri, iar starea acestuia s-a înrăutățit.

Te-ar mai interesa: Alimentele acide îngrașă și îmbolnăvesc. Cu ce ali...

Rinichii bărbatului nu mai funcționează deloc. Acesta va începe dializa în următoarele zile”, a declarat dr. Ionuț Nistor, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic „Dr. C.I. Parhon” din Iași, potrivit bzi.ro.

Reamintim că bărbatul din Neamț a început să ia câte p pastila de Paracetamol și Algocalmin, îngrozit fiind de faptul că ar putea să se îmbolnăvească de Covid. Atât el, cât și soția sa, au mărit numărul pastilelor, până au ajuns să să ia câte 3-4 zilnic. Soția bărbatului, care a urmat același „tratament”, a fost mai norocoasă, nefiind nevoie de spitalizare. Din nefericire, băarbatul a ajuns pe mâna medicilor cu o insuficiență renală gravă.

Te-ar mai interesa: De ce se spune despre gută că e boala oamenilor bo...

Medicii ieșeni avertizează că administrarea necorespunzătoare a pastilelor poate duce la efecte adverse grave, iar insuficiența renală este doar unul dintre acestea. Un alt efect advers este legat de inhibiția producției de leucocite, care sunt tocmai acelea care ar trebui să îi ferească pe oameni de infecții.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private