luni, septembrie 26, 2022

Simptome de cancer: semnul „brusc” pe care îl puteți observa când vă treziți dimineața.

Simptomele cancerului variază în funcție de partea corpului afectată și de unde s-a răspândit cancerul. Un semn „brusc” de leucemie poate deveni evident dimineața. Celulele canceroase pot încolți în orice parte a corpului, ceea ce înseamnă că simptomele cancerului sunt extinse.

Simptomele pot diferi, dar sfatul este același: acționați asupra oricăror modificări anormale de îndată ce apar.

Te-ar mai interesa: Horoscop 27 septembrie 2022. Motiv de bucurie pent...

Având în vedere acest lucru, Express.co.uk atrage atenția asupra unui semn revelator de cancer care poate apărea dimineața.

Simptome de cancer: semnul „brusc” pe care îl puteți observa când vă treziți dimineața

Potrivit Universității de Sănătate din California San Francisco (UCSF), o „schimbare bruscă și de durată a nivelului tău de energie, indiferent de cât de mult ai dormit” poate indica leucemie – cancer al celulelor albe din sânge.

Oboseala este foarte frecventă la persoanele cu cancer. Poate fi cel mai supărător simptom. „Oboseala legată de cancer vă poate afecta fizic, emoțional și mental”, explică Cancer Research UK. „Cât timp durează, gradul de severitate și cât de des s-ar putea să o ai sunt diferite de la persoană la persoană.”

Te-ar mai interesa: Prof. dr. Mircea Beuran atenționează: Diabetul poa...

Potrivit NHS, alte semne de leucemie includ:

  • Culoarea palidă a pielii
  • Dificultăți de respirație
  • Infecții frecvente
  • Echimoze sau sângerări neobișnuite și frecvente, cum ar fi sângerări ale gingiilor sau sângerări nazale
  • Pierde în greutate fără a încerca.

Discutați cu un medic de familie dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră aveți posibile simptome de leucemie.

„Deși este foarte puțin probabil ca leucemia să fie cauza, aceste simptome ar trebui investigate”, spune NHS.

„Dacă medicul dumneavoastră crede că ați putea avea leucemie, vă va aranja analize de sânge pentru a verifica producția de celule din sânge”.

Te-ar mai interesa: Franța: Pastila de a doua zi, gratuită pentru toat...

Dacă testele sugerează că există o problemă, veți fi îndrumat de urgență la un specialist în tratarea afecțiunilor sanguine (hematolog) pentru teste și tratament ulterioare, se adaugă.

Ești în pericol?

Nu este clar ce cauzează leucemia și, în majoritatea cazurilor, nu există o cauză identificabilă. Cu toate acestea, unii factori de risc vă pot crește riscul de a dezvolta leucemie și diferă în funcție de variația pe care o aveți.

Te-ar mai interesa: Cum reușește Iuliana Tudor să mențină un echilibru...

Există diferite tipuri de leucemie. Leucemia acută (AML) înseamnă că progresează rapid și agresiv și, de obicei, necesită tratament imediat. Potrivit Cancer Research UK, AML este mai frecventă la persoanele în vârstă.

„Riscul de AML crește de la aproximativ 50 de ani și este cel mai mare la cei cu vârsta cuprinsă între 85 și 89 de ani”, avertizează organizația de caritate.

Fumatul țigărilor vă poate crește riscul de a dezvolta AML, avertizează acesta. „Există benzen în fumul de țigară și este probabil ca aceasta să fie o cauză semnificativă”.

Te-ar mai interesa: Adevărul despre derapajele lui Meghan. Era „o nasc...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private