Simptome de colesterol ridicat la femei: 5 semne neobișnuite care apar pe degete

Simptome de colesterol ridicat la femei. Colesterolul, o componentă ceară, asemănătoare grăsimii, se găsește în interiorul celulelor și joacă un rol important în crearea de hormoni, vitamina D și elemente necesare pentru digestia alimentelor.

Lipoproteinele, care sunt pachete mici care călătoresc în sânge, transportă colesterolul. Există colesterol „bun”, cunoscut sub numele de HDL, și colesterol „rău”, denumit LDL.

Un colesterol LDL mărit poate forma placă în artere. Acest lucru ar putea îngreuna circulația sângelui, prezentând un risc de boli de inimă, accident vascular cerebral și atacuri de cord.

Colesterolul crescut este destul de comun, dar uneori, semnele nu sunt foarte vizibile. Interesant este că ar putea apărea simptome neobișnuite pe degete care sugerează niveluri ridicate de LDL.

Sursă foto: Getty Images

Simptome de colesterol pe degete. Atenție la aceste semne ascunse!

Cum să știi dacă nivelul colesterolului din organismul tău este ridicat? Verificați aceste semne neobișnuite ale degetelor.

1. Depozite galbene neobișnuite: Fii atent la orice acumulare gălbuie ciudată în jurul degetelor sau tendoanelor degetelor. Se numesc xantoame, sunt acumulări de grăsime care ar putea sugera un nivel ridicat de colesterol în corpul tău.

2. Durere sau disconfort în degete: Durere sau disconfort în degete la aplicarea presiunii. Acest lucru ar putea proveni din inflamația vaselor de sânge cauzată de colesterolul ridicat, care afectează alimentarea cu sânge a degetelor tale.

3. Xantelasma: Xantelasma sunt pete gălbui vizibile, observate mai ales pe pleoape, dar se pot dezvolta și pe degete. Nu neglija acești plasturi; sunt un avertisment vizual că nivelul colesterolului tău este ridicat.

4. Unghii alterate: Urmăriți-vă unghiile. Orice modificări neobișnuite, cum ar fi decolorarea, devenirea groasă sau creșterea lent, ar putea fi împletită cu niveluri ridicate de colesterol. Prinderea devreme a acestor semne ar putea ajuta la monitorizarea și gestionarea nivelului de colesterol.

5. Sensibilitate la frig: Purtătorii cu nivel ridicat de LDL ar putea avea o sensibilitate sporită la frig în degete. Acest lucru s-ar putea datora circulației inadecvate din cauza colesterolului înfundat vasele de sânge.

Dacă se întâmplă să observați oricare dintre aceste semne deosebite pe degete sau să experimentați orice alte simptome legate de colesterolul ridicat, asigurați-vă că consultați un expert în domeniul sănătății pentru o evaluare adecvată și îndrumări despre cum să mențineți un nivel sănătos de colesterol.

Recent Posts

Cine a fost prima femeie mason și cum a reușit să spulbere codul secret al lojii masculine

Lojile masonice sunt învăluite într-o aură de hermetism și mister care stârnește curiozitatea multora și…

10 minute ago

Cum a aflat Mihai Albu ca suferă de cancer: Făcusem analize periodice şi una si a ieşit deformată cu valoare mare

Afecțiunea gravă a renumitului designer a fost depistată în luna februarie, atunci când a mers…

41 de minute ago

Se dau 1330 de lei de la stat pentru acești români! Cine sunt beneficiarii

Se oferă noi ajutoare pentru crescătorii de animale din România. Valorile variază în funcție de…

o oră ago

Urmează cea mai grea zi din an pentru o ZODIE. Se apropie o cumpănă majoră

Se anunță o săptămână capricioasă pe plan meteorologic, dar și astrologic. Pe 15 mai se…

2 ore ago

15 mai. Ziua Națională a Bujorului Românesc. Este floare națională a României, iar care o rup au parte de amenzi usturătoare

Ziua Națională a Bujorului Românesc. Specie florală unică în Europa, se găseşte numai în România…

2 ore ago

Șase copii au ajuns la Urgență cu halucinații. Bunica i-ar fi spălat cu o substanță toxică

Mai mulți copii au ajuns la Urgență cu halucinații. O nouă tragedie care ar fi…

3 ore ago

Citeste si: