marți, iunie 28, 2022

NOUĂ variantă de Covid, Omicron, despre care se crede că își are originea în Africa de Sud, a ajuns la mii de oameni în întreaga lume. Simptomele acestei variante par a fi diferite de cele ale infecțiilor anterioare. Aceasta include un semn mai puțin cunoscut care ar putea ajuta la identificarea tulpinii Covid care se răspândește rapid.

Cu cazurile Omicron în creștere foarte rapidă, posibilitatea de a detecta simptomele și de a izola ar putea ajuta la gestionarea răspândirii transmiterii. Se pare că există puține semne principale ale noii variante. Cu toate acestea, un anumit semn pe piele ar putea semnala și tulpina de coronavirus.

Te-ar mai interesa: VITAL pentru HEMOFILIE, arși, ambulanțe, zone de r...

Persoanele care au fost testate pozitiv pentru varianta Omicron au auto-raportat simptomele în aplicația ZOE COVID Study.

Studiul simptomelor a fost creat de medici și oameni de știință de la diverse universități, inclusiv Harvard T.H. Chan School of Public Health și King’s College London, în colaborare cu o companie de științe a sănătății numită ZOE.

Aplicația este folosită pentru a observa simptomele coronavirusului și a urmări răspândirea.

Unul dintre simptomele predominante ale COVID-19 despre care mulți s-ar putea să nu fi auzit este erupția cutanată.

Aplicația ZOE COVID Study raportează că, pe baza frecvenței sale, erupția cutanată ar trebui considerată „un al patrulea semn cheie” al infecției cu coronavirus.

Te-ar mai interesa: 3 motive pentru care câștigăm mai multă grăsime ab...

Cele mai comune semne ale pielii ale Covid par să fie erupțiile cutanate și așa-numitele degete covid

Degetele de la mâini și de la picioare, denumite și geleni, manifestă umflături roșii și violete, care ar putea da și dureri.

Aceste umflături nu sunt de obicei însoțite de mâncărime și sunt mai frecvente la tinerii cu coronavirus.

Mai există două tipuri de erupții cutanate care au fost observate la pacienții pozitivi, erupție cutanată de tip stup și erupție cutanată de tip căldură.

Te-ar mai interesa: Gel injectabil ce poate „lipi” fisurile coloanei v...

Erupția cutanată de tip stup apare brusc sub formă de umflături înălțate pe piele, care pot apărea și disparea destul de repede.

Spre deosebire de degetele Covid, acest semn special poate fi însoțit de mâncărime. Adesea începe cu mâncărimi intense ale palmelor sau tălpilor.

Erupția cutanată ca aceasta poate apărea devreme în timpul infecției și poate dura, de asemenea, mult timp după.

Te-ar mai interesa: Dieta minune a călugărilor japonezi: 10 kilograme ...

Erupție cutanată de tip căldură înțepătoare sau erupție cutanată de tip varicelă prezentă ca zone de umflături mici și roșii, mâncărime care se găsesc oriunde pe corp. Cu toate acestea, acest tip poate apărea de obicei pe coate, genunchi și spatele mâinilor și picioarelor.

Acest semn special de piele poate persista zile sau săptămâni, relatează aplicația ZOE COVID.

Cercetările lor avertizează că aceste simptome ale pielii apar adesea atunci când nu sunt prezente alte simptome legate de Covid.

Te-ar mai interesa: Ciroza: Alimente de EVITAT pentru a salva ficatul ...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private