
Simptomul mai puțin cunoscut al deficitului de calciu. Poate fi confundat cu boli grave

Calciul este un mineral esențial pentru organism. El este responsabil pentru rezistența oaselor, mușchilor și funcționarea normală a sistemului nervos. Iată care sunt simptomele principale care dezvăluie un deficit.
Pentru a avea un organism sănătos și rezistent este important să evităm pe cât de mult posibil deficitul de calciu.
Menținerea unui nivel optim este esențial, având în vedere faptul că organismul consumă zilnic din rezerva sa numai pentru a neutraliza radicalii liberi.
Te-ar mai interesa: Reguli pentru o slăbire corectă şi definitivă. Sca...
Dacă organismul nu are un nivel normal, calciul va fi consumat din oase, ceea ce poate duce la diferite simptome și manifestări neplăcute.
Transpirația excesivă, mai ales noaptea, poate fi un semn al deficitului de calciu. Acest simptom poate cauza teamă, deoarece el este asociat și cu afecțiuni mai grave, precum anumite forme de cancer.
Atunci când valorile calciului din sânge scad sub limita normală apare hipocalcemia. Aceasta este caracterizată de probleme neuro-musculare și neuropsihiatrice, crampe (brațe și picioare), amorțeală la nivelul degetelor, depresie, anxietate, transpirație, probleme de concentrare.
Te-ar mai interesa: Predicții care dau fiori. Carmen Harra: „Apare o a...
Calciul este absorbit din alimentație în tractul gastrointestinal. Circa o treime din calciul ingerat este asimilat de organism, în timp ce restul ajunge în fecale. De regulă, eliminarea calciului se fcae prin urină, însă pierderi minore au loc și prin transpirație sau prin descuamarea straturilor superficiale ale pielii, notează BZI.
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.
Urmăriți Doctorul Zilei și pe Google News.
Ne puteti de asemenea urmari si pe Telegram.