marți, august 16, 2022

Singura localitate din România fără niciun caz de Covid. În cele 20 de luni care s-au scurs de la începutul pandemiei în România, boala a ajuns în toate cotloanele țării, mai puțin la Brebu Nou, în județul Caraș-Severin, scrie libertatea.ro. 

Libertatea a consultat, pe de-o parte, graficele de incidență de pe site-ul graphs.ro, care combină informații de pe 6 site-uri oficiale. Aici, doar patru localități apăreau cu incidență zero: Brebu Nou (Caraș-Severin), Valea Teilor și Pardina (Tulcea) și Poienile Izei (Maramureș). Doar că la Poienile Izei a fost carantină zonală pe 9 februarie.

Te-ar mai interesa: Horoscop 17 august:  O zodie are parte de o mărire...

Iar în cele două localități din Tulcea au fost probleme anul trecut. Pardina a intrat în scenariul galben în septembrie, conform Focus Press, în timp ce Valea Teilor a depășit incidența de 1,5 la mie pe 24 noiembrie, când s-au introdus restricții, așa cum scrie publicația Zig Zag Media. Astfel, din cele 3.282 de localități care raportează incidențele de infectare (103 municipii, 320 de orașe și 2.859 de comune), Brebu Nou a rămas de la debutul pandemiei singura zonă fără COVID.

„Suntem distanțați, chiar dacă unii avem casele unite”

„Ne-am luat mereu măsuri de siguranță, iar la noi distanțarea e naturală”, explică viceprimarul localității, Zlatomir Maletici, pentru libertatea.ro.

Te-ar mai interesa: Previziuni apocaliptice: Vin extratereștii, iar pr...

El spune că-n sat sunt în jur de 100 de locuitori permanenți. În rest, funcționează ca sat de vacanță pentru cei 300-400 de oameni care vin ocazional aici.

„Încă din timpul stării de urgență, lumea a încercat să scape de restricțiile de la oraș și s-a retras aici. Majoritatea lucrau online. Am avut și din București”, povestește vicele.

Locuitorii au mai multe explicații pentru care cred că incidența e zero. „Suntem distanțați, chiar dacă unii avem casele unite. Mai mult, e un aer atât de curat încât, mă gândesc eu, imunitatea oamenilor de aici e una puternică.”

Te-ar mai interesa: Studiu. Bebelușul poate semăna cu primul partener ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private