Sari la conținut

Site-uri de întâlniri pentru persoanele care au boli cu transmitere sexuală

Vrei să-ţi găseşti jumătatea, dar eşti infectat cu HIV sau altă boală cu transmitere sexuală? Tot ce trebuie să faci este să te loghezi pe un site destinat celor care au astfel de probleme.

Unul dintre site-uri este UK Positive Singles şi are deja 100.000 de membri din întreaga lume. Alte astfel de site-uri sunt DatePositive cu 6000 de utilizatori, H-YPE sau H-DATE care permit membrilor să-şi dea întâlniri cu persoane care au orice fel de infecţie cu transmitere sexuală înclusiv HIV, HPV, herpes sau negi genitali.

În fiecare an, în lume sunt diagnosticate aproximativ 330 de milioane de cazuri noi de boli cu transmitere sexuală, iar în țara noastră numărul bărbaților care suferă de sifilis și gonoreea este de 10 ori mai mare decât în orice stat UE.

Infecţia cu HPV este una dintre cele mai comune boli în rândul tinerilor activi sexual. Femeile au un risc mai mare de infectare, însă şi bărbaţii pot face boala.

Până la 80% dintre femei se infectează cu HPV de-a lungul vieţii, iar 50% dintre bărbaţi sunt purtători, ceea ce înseamnă că, deşi nu au simptome, îşi pot îmbolnăvi partenerele.
Există peste 100 de tulpini ale virusului Papilloma-Umana, dintre care două –HPV 16 şi 18- sunt responsabile de 70% dintre cazurile de cancer de col.
Studiile au arătat că aceleaşi tulpini pot provoca în cazul bărbaţilor cancer colorectal şi penian.
Alte tulpini pot provoca veruci (negi), papiloame genitale sau anale, însă nu au risc cancerigen.
Nu există niciun tratament care să vindece infecţia cu HPV, în cele mai multe cazuri verucile dispărând de la sine în doi ani. Virusul rămâne însă în organism, iar simptomele pot reapărea.
Pentru a depista infecţia, se recomandă efectuarea testului Papanicolau
(analiza unei probe de secreţii de la nivelul cervixului).
La bărbaţi, diagnosticul se pune în urma unui examen clinic sau, în cazul leziunilor de pe interiorul uretrei, printr-o uretroscopie.
Boala este provocată de infecţia cu două virsuri herpetice: HSV1 ( în special cu acţiune bucală) şi HSV2 (care afectează mai ales zona genitală).

Odată infectat, organismul nu mai poate fi vindecat. Virusurile se pot transmite pe cale orală sau prin contact cutanat cu zonele genitale, declanşând în final herpes genital.
În primă fază, persoana infectată nu prezintă simptome clare, după care în zona genitală apare o inflamaţie, mâncărimi, vezicule în jurul sau pe organele genitale, care se sparg şi formează o crustă.
Nu există niciun tratament care să ducă la vindecarea definitivă, ci doar la ameliorarea ei (pastile antivirale sau unguente care controlează frecvenţa şi intensitatea erupţiilor)

 Pentru a-ţi crea un cont pe unul dintre site-urile menţionate trebuie să menţionezi orientarea sexuală şi vârsta şi apoi poţi căuta persoane cu o anume boală venerică.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel