Sari la conținut

Situație alarmantă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean Giurgiu

Sursă foto: Spitalul Județean Constanțța, Serviciul UPU

Situație alarmantă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean Giurgiu. Pacienții care au nevoie de consultații și intervenții rapide nu pot beneficia de aceste lucruri. Este acuzată o lipsă acută de medici la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean Giurgiu.

Situație alarmantă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean Giurgiu, unele linii de gardă nu pot fi asigurate din cauza lipsei de personal. Recent, au fost scoase la concurs patru posturi de medici specialiști în Medicina de urgență, cărora li se decontează transportul și cazarea, însă aceștia evită spitalele de provincie.

Deficit alarmant de medici la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Giurgiu. Sunt doar cinci specialiști, unii dintre ei aflați în concedii medicale, deși ar fi fost nevoie de 12. Acest lucru face imposibilă asigurare a unor gărzi, spune directorul medical Gigi Dragomir pentru Radio Romania Actualități.

Gigi Dragomir: Sunt zile și chiar zile întregi de 24h în care nu sunt gărzile acoperite. Nu există niciun medic urgentist în camera de gardă. Cu situația asta ne confruntăm de mai mult timp, cu lipsa medicilor. O medie pe 24h, undeva la 140-150 de prezentări.

Unele dintre gărzi sunt asigurate de medicii specialiști de pe secții, ceea ce este anormal. Recent, s-au scos la concurs patru posturi de specialiști în Medicină de urgență, însă spitalele de provincie sunt evitate, crede Gigi Dragomir.

Gigi Dragomir: Facem tot posibilul să îi atragem pentru că nu găsim doritori. Asemenea probleme se întâlnesc și la alte unități de primiri urgențe.

Pentru a-i atrage pe medicii urgentiști, Spitalul Județean de Urgență Giurgiu le va deconta cheltuielile de transport și cele de cazare. Totodată, sistemul complicat de angajare, procedurile care pot dura și peste șase luni fac ca tot mai mulți medici specialiști să se îndrepte către alte variante de practicare a medicinei.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel