duminică, octombrie 2, 2022

Sanatatea sistemului digestiv reprezinta o preocupare constanta pentru multi oameni. Stim deja ca este bine sa consumam alimente bogate in probiotice pentru a avea un sistem digestiv sanatos.

Insa discutia poate fi continuata la un alt nivel, acolo unde este vorba despre legatura dintre minte si sistemul digestiv. Si aici apare un subiect de discutie nou, de care probabil inca nu ai auzit: postbioticele.

Te-ar mai interesa: Andreea Tonciu a rupt tăcerea despre scandalul naș...

Probioticele sunt microorganisme vii (de obicei bacterii sau drojdie) care contribuie la intarirea sistemului imunitar, reduc inflamatiile, sprijina digestia si imbunatatesc felul in care ne simtim. Ele traiesc in sistemul digestiv, insa exista si alimente care contin probiotice: iaurtul, muraturile si miso.

Prebioticele hranesc bacteriile bune din sistemul digestiv. Printre cele mai des intalnite se numara beta glucanii (care se gasesc in ovaz, orz, grau si secara), semintele de psyllium, pudra de acacia si dextrina de grau.

Postbioticele sunt, in esenta, produsul probioticelor, adica ceea ce a rezultat in urma procesului de hranire al probioticelor. Spre deosebire de probiotice, postbioticele nu pot fi gasite sub forma de alimente sau suplimente. Ele sunt rezultatul combinatiei dintre prebiotice si probiotice.

Te-ar mai interesa: Ce înseamnă pâine cu etichetă curată? Mihaela Bili...

Care sunt beneficiile postbioticelor?

Postbioticele reduc nivelul inflamatiilor din organism

Acest lucru este posibil datorita faptului ca postbioticele contribuie la refacerea populatiei de bacterii bune din sistemul intestinal.

Pot contribui la intarirea sistemului imunitar

Un studiu a indicat o legatura intre postbiotice si un sistem imunitar mai puternic, in special in cazul copiilor.

Postbioticele pot contribui la prevenirea diabetului de tip 2

Te-ar mai interesa: CNCAN, după explozia unei mine la centrala nuclear...

Un anumit tip de postbiotic, dipeptide Muramyl, a contribuit cu succes la prevenirea diabetului, arata un studiu realizat pe soareci. Cercetatorii au explicat ca un dezechilibru cronic al bacteriilor din sistemul digestiv poate contribui la dezvoltarea dependentei la insulina. Postbioticele ajuta la functionarea mai eficienta a insulinei si contribuie la oprirea evolutiei diabetului.

CITESTE CONTINUAREA…

Te-ar mai interesa: Zodia cea mai prefăcută și vicleană. MARE ATENȚIE ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private