Sari la conținut

Soluții naturiste care țin țânțarii la distanță

Pentru că soluţiile şi spray-urile anti-ţânţari găsite în comerţ conţin adesea pesticide periculoase pentru sănătate, o variantă mai bună o constituie remediile şi ingredientele naturale.

– Gălbenele, iarba mâţelor şi rozmarin

Aceste plante emit mirosuri neplăcute pentru ţânţari şi îi vor păstra astfel la distanţă. Este dovedit ştiinţific că tiofenul, compusul insecticid conţinut de diferite specii de gălbenele, poate provoca moartea ţânţarilor. Nu este garantat, totuşi, că doar câteva gălbenele vor expune insectele la un nivel de pesticide suficient de înalt cât să îi omoare. Dar dacă plantezi gălbenele alături de alte plante, ierburi şi flori, un colţ biodivers de vegetaţie va atrage păsări colibri şi alţi predatori de ţânţar

Ulei de eucalipt cu lămâie

Pune cinci picături de ulei într-o cană cu apă, apoi pune amestecul într-un recipient din plastic pentru spray şi aplică două sau trei „puf”-uri înainte să ieşi din casă. Aroma uleiului va ţine ţânţarii la distanţă

Lumânări cu ulei de citronella

Ţânţarii urăsc citronella la fel de mult cum urăsc şi mirosul de eucalipt.

Ţânţarilor le place apa stătută şi o folosesc drept mediu de înmulţire. Chiar şi un ghiveci mai mic pentru plante care a fost lăsat la aer şi umplut cu apă de ploaie este un mediu potenţial de înmulţire pentru ţânţari.

– Ulei de lavandă

Ca să ţii ţânţarii departe poţi stropi câteva funde, de exemplu, cu o picătură de ulei de lavandă, şi să le agăţi de ferestrele deschise. Uleiul de lavandă poate fi de asemenea aplicat pe piele, ceea ce va împiedica insectele să îţi dea târcoale.

– Rozmarin

Ţânţarii intră adesea în acţiune când te afli la un grătar, iar trucul acesta simplu te va ajuta să-i opreşti

– Ulei de neem

Uleiul de neem a fost folosit de sute de ani atât în medicină, cât şi în scop cosmetic. Neem este un arbore cu creştere rapidă, veşnic verde, originar din India, Pakistan şi Burma. Uleiul din seminţele de Neem este presat la rece din fructele cu coajă lemnoase ale copacului. Are un miros foarte puternic, relativ respingător, este închis la culoare şi are vâscozitate medie.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: