Sari la conținut

Șase remedii de casă pentru plămâni mai puternici și mai sănătoși. Te ajută să respiri mai ușor

Remedii naturale
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Remedii naturale pentru detoxifiere

Șase remedii de casă pentru plămâni mai puternici și mai sănătoși. Odată cu creșterea poluării aerului și a bolilor respiratorii, găsirea unor modalități naturale benefice plămânilor și sănătății respiratorii generale este de o importanță capitală.

Multe ingrediente naturale pot fi combinate în amestecuri de casă pentru a stimula sistemul respirator.

Remedii de casă pentru plămâni mai puternici și mai sănătoși. Te ajută să respiri mai ușor

Iată șase preparate de casă care promovează sănătatea plămânilor și vă pot ajuta să respirați mai ușor.

1. Ceai de ghimbir și miere: Ghimbirul este renumit pentru proprietățile sale antiinflamatorii, făcându-l un aliat fantastic pentru sănătatea căilor respiratorii. Mierea, pe de altă parte, calmează gâtul și acționează ca un inhibitor natural al tusei.

Mod de preparare: Pentru a crea acest amestec, dați pe răzătoare o lingură de ghimbir proaspăt, înmuiați-o în apă fierbinte timp de 5-10 minute și adăugați o linguriță de miere.

2. Lapte de turmeric: Turmericul este un condiment puternic antiinflamator cu curcumina ca componentă activă. Curcumina este cunoscută pentru capacitatea sa de a reduce inflamația la nivelul căilor respiratorii.

Mod de preparare: Pentru a face lapte de turmeric, încălzește o cană de lapte (sau o alternativă de lapte, cum ar fi laptele de migdale sau de cocos), adaugă o linguriță de pudră de turmeric, un praf de piper negru (care îmbunătățește absorbția curcuminei) și un strop de miere pentru aromă.

3. Infuzie de usturoi și lămâie: Usturoiul contine alicina, un compus cu proprietati antimicrobiene care poate ajuta la combaterea infectiilor respiratorii. Lămâia este o sursă bogată de vitamina C, care susține sistemul imunitar.

Mod de preparare: Zdrobiți doi căței de usturoi și lăsați-i să stea timp de 10 minute pentru a-și activa compușii benefici. Apoi, amestecați usturoiul cu sucul de la o jumătate de lămâie într-un pahar cu apă caldă.

Combinații naturale care te ajută să respiri mai ușor

4. Sirop de plante respiratorii: Puteți crea siropul respirator din plante folosind o combinație de ierburi precum cimbru, oregano și salvie.

Mod de preparare: Se fierbe o cană de apă cu o lingură din fiecare plantă timp de aproximativ 15 minute, se strecoară lichidul și se adaugă miere pentru dulceață. Acest amestec de plante poate oferi ușurare de tuse și congestie. Păstrați-l într-un recipient de sticlă și luați o linguriță după cum este necesar.

5. Ceai de mentă: În timp ce ceaiul de mentă este adesea asociat cu trezirea și senzația de împrospătare, poate ajuta și la întărirea plămânilor. Ceaiul de mentă este bogat în antioxidanți și antiinflamație care protejează plămânii de agenți patogeni.

6. Inhalare cu abur cu ulei de eucalipt: Inhalarea aburului este un remediu vechi pentru congestia respiratorie. Adăugarea câtorva picături de ulei esențial de eucalipt într-un vas cu apă fierbinte și inhalarea aburului poate ajuta la deschiderea căilor respiratorii și la atenuarea congestiei.

Atenție: Aveți grijă să nu vă apropiați prea mult de apa fierbinte pentru a evita arsurile. Această metodă este deosebit de eficientă pentru răceli, sinuzite și alergii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.