Sari la conținut

Specialist israelian. „Suntem în război. Următoarele două săptămâni sunt critice”. Copiii vor fi vaccinați în timpul orelor, la școală

Specialist israelian. „Suntem în război. Următoarele două săptămâni sunt critice”. Copiii vor fi vaccinați în timpul orelor, la școală.

Israelul este în război împotriva pandemiei, iar următoarele două săptămâni vor fi critice, a declarat miercuri prof. Salman Zarka din Isarel, numărul pacienților aflați în stări grave ajungând la 578, dintre care peste 100 sunt pe ventilatoare.

În urmă cu doar câteva zile, campania de vaccinare din Israel s-a extins. Astfel, toate persoanele cu vârsta de peste 50 de ani, dar și cele care lucrează în domeniul sănătății au început să primească a treia doză de vaccin anti-covid Pfizer.

Mai mult, în urmă cu o lună toate persoanele de peste 60 de ani, dar și cele cu sistem imunitar slăbit puteau primi dacă doreau o doză de rapel. Israel a devenit prima țară din lume care utilizează un vaccin occidental pentru acest lucru.

Specialist israelian. „Suntem în război. Următoarele două săptămâni sunt critice”

În cursul zilei de miercuri, 18 august, Ministerul Sănătății din Israel ar fi semnat o directivă de vaccinare a copiilor în timpul orelor de școală.

Israelul este în război împotriva pandemiei, iar următoarele două săptămâni vor fi critice, a declarat miercuri specialistul guvernamental în criza pandemică, Salman Zarka, cel care se află în fruntea eforturilor naționale de combatere a efectelor produse de virus.

Acesta a informat că numărul pacienților aflați în stări grave a ajuns la 578, dintre care peste 100 sunt pe ventilatoare.

„Cred că suntem în război, morbiditatea crește de la o zi la alta. Privind datele din această dimineață, nu putem spune doar „poate”. Acest „poate” afectează viețile cetățenilor din Israel”, a spus Zarka, potrivit Jerusalem Post

Copiii vor fi vaccinați în timpul orelor, la școală

Între timp, țara continuă cursa de vaccinare a persoanelor peste 50 de ani cu o a treia doză.

„Niciun pacient aflat în stare critică nu a fost vaccinat de trei ori”, a spus Zarka.

Până în prezent, peste 1,1 milioane de israelieni au primit rapel. Directorul general al Ministerului Sănătății, Prof. Nachman Ash, a semnat o directivă pentru efectuarea vaccinărilor în școli în timpul orelor de școală, potrivit presei israeliene.

Acest subiect a fost o chestiune de dispută între ministerele Sănătății și Educației, cel din urmă opunându-se puternic ideii.

De asemenea, vaccinarea celor aproximativ un milion de israelieni eligibili nevaccinați încă este considerată de autorități drept prioritatea numărul unu pentru a evita restricții mai stricte.

  • Peste 120 de persoane au cedat virusului în ultima săptămână, mai mult decât dublu decât în întreaga lună iulie și de peste 15 ori mai mult decât în iunie.
  • Aproximativ 7.832 de cazuri noi au fost raportate marți în Israel, 5,6% dintre persoanele examinate fiind pozitive.
  • Ambele cifre au marcat o scădere față de ziua precedentă, când țara a înregistrat 8.734 de cazuri și o rată de pozitivitate de 6,2% – ambele marcând cea mai mare din februarie.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.