duminică, septembrie 25, 2022

Astăzi se anunță o zi dificilă pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca care este implicat într-un caz de malpraxis, dar și în susținerea unui concurs pentru numirea definitivă în funcția de manager al spitalului clujean.

Cazul de malpraxis

Conform Gazeta de Cluj, Claudia Gherman, șefa spitalului, a participat în cursul acestei dimineți la un prim termen în procesul de malpraxis, intentat de rudele unui bărbat care a decedat în urma unei intervenții chirurgicale. Rudele decedatului nu s-au prezentat la înfățișare.

Te-ar mai interesa: Ce sunt terorile nocturne și cum ne afectează ele ...

În anul 2019, medicul chirurg Amza Bogdan a semnat un contract de colaborare cu Clinica Medicală II din Cluj-Napoca, aflată în subordinea Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca. Bărbatul nu era, astfel, angajat definitiv.

Amza Bogdan, medic chirurg

Medicul Amza Bogdan profesa, prin intermediul acestui contract de colaborare, doar în condițiile în care era de gardă la Clinica Medicală II. În afara condiției de a fi de gardă, Amza Bogdan nu avea dreptul legal de a efectua operații pe pacienți.

Sursele Gazetei de Cluj au povestit cum, acum doi ani, la Clinica Medicală II din Cluj-Napoca a fost transportată o femeie vârstnică. Pacientul avea nevoie de o intervenție chirurgicală. Medicul care a efectuat procedura este Amza Bogdan, cadrul medical primind în acest sens acceptul actualului manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, Claudia Gherman. Medicul Claudia Gherman și-a pus parafa pe procedura realizată de Amza Bogdan.

Te-ar mai interesa: Reghecampf a mers prea departe: Scandalul cu Anama...

Lucrurile se complică pe măsură ce descoperim că, în urma intervenției, pacientul a decedat. La data la care acesta a fost supus intervenției chirurgicale efectuate de medicul Amza Bogdan, bărbatul nu avea dreptul, legal, de a realiza operația, comițând o infracțiune. Acesta nu era de gardă, potrivit contractului de colaborare, deci nu avea ce căuta în sala de operație.

Concurs pentru ocuparea funcției de manager

Tot azi, Claudia Gherman va participa la concursul pentru ocuparea funcției de manager la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj Napoca.

Te-ar mai interesa: Astrologii trag semnalul de alarmă: O zodie termin...

Concursul a fost contestat de fostul manager al spitalului, Petru Susca, dar comisia a respins contestația.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private