marți, noiembrie 29, 2022

Starea de alertă va fi prelungită cu încă o lună, anunță autoritățile. Cu toate acestea, se vor implementa și anumite măsuri de relaxare, datorită succesului campaniei de vaccinare anti-COVID și a eforturilor comune de a combate pandemia.

De asemenea, autoritățile vor permite organizarea unor evenimente, însă numai în anumite condiții. LA evenimente sportive și culurale vor putea participa persoanele vaccinate, persoanele care au obținut anticorpi post-COVID și, totodată, dovada unui test PCR/rapid negativ.

Te-ar mai interesa: Renunță la aceste alimente ca să înfometezi celule...

Starea de alertă, prelungită

Guvernul a decis ieri prelungirea stării de alertă cu încă o lună, începând de joi, însă vor fi şi măsuri noi de relaxare. Astfel, se vor putea organiza competiții sportive și evenimente culturale pilot, la care publicul va putea participa în anumite condiții. Au fsot luate şi o serie de decizii legate de evenimente religioase, scrie Rador.

Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat că la evenimentele sportive și culturale care se organizează experimental cu spectatori vor putea să participe cei care au fost vaccinați, cei care au trecut prin boală, dar și cei care aduc un test eliberat de un laborator medical și dovedesc că nu sunt purtători de SARS-CoV-2.

Te-ar mai interesa: De ce rămân bărbații în căsnicii nefericite: 6 mot...

„Participarea va fi permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate sau pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 sau a persoanelor care prezintă rezultatul unui test RT PCR nu mai vechi de 72 de ore.

În timpul ședinței de guvern s-a mai adăugat, la solicitarea Ministerului Sănătății, și testul antigen nu mai vechi de 24 de ore, cu condiția prezentării unui rezultat certificat, adică testul antigen efectuat de cineva autorizat, care să emită pentru el un certificat de rezultat negativ”, a declarat Raed Arafat.

Te-ar mai interesa: Constipație și dureri de spate în zona lombară: ce...

De asemenea, în data de 13 mai va fi permisă circulația persoanelor între orele 2:00 și 5:00 dimineața, pentru a participa la sărbătoarea musulmană de Ramadan. Guvernul a mai decis și să permită organizarea de pelerinaje religioase, dar cu respectarea măsurilor de protecție socială.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private