Sari la conținut

Staţiunea din „Riviera Românească”, un paradis terapeutic pentru nouă tipuri de afecţiuni medicale

sursa foto: saturn.mangalia.ro
staţiunea aparține orașului Mangalia

Atrăgând un număr tot mai mare de vizitatori an de an, acest paradis al relaxării și distracției de pe litoralul românesc oferă o multitudine de opţiuni terapeutice pentru turişti. 

Situată pe țărmul Mării Negre, între Mangalia și Venus, la 43 km de Constanța și 1 km de Mangalia, stațiunea Saturn a apărut în anul 1972 în anii de glorie ai comunismului, care a denumit cele 14 staţiuni de pe litoral cu numele planetelor din sistemul nostru solar pentru a fi mai uşor de ţinut minte la acea vreme:

 1. 2 Mai
 2. Cap Aurora
 3. Constanța
 4. Costinești
 5. Eforie Nord
 6. Eforie Sud
 7. Jupiter
 8. Mamaia
 9. Mangalia
 10. Neptun
 11. Olimp
 12. Saturn
 13. Vama Veche
 14. Venus

Saturn aparţine orașului Mangalia din punct de vedere administrative, alături de alte cinci staţiuni – Olimp, Neptun, Venus, Cap Aurora şi Jupiter, şi se pregăteşte să renască din propria cenuşă, sperând să redevină o destinaţie de top ale litoralului românesc.

De altfel, Saturn face parte din cunoscuta zonă a stațiunilor de pe litoralul românesc, numită și „Riviera Românească”.

Statiunea pune la dispozitia turistilor 13.000 de locuri de cazare in hoteluri, vile, pensiuni si camping-uri. Majoritatea hotelurilor din statiune se incadreaza la categoria 2 si 3 stele, insa exista si un hotel de 4 stele si un altul de 5 stele.

Între valurile Mării Negre și nisipul auriu, având o plajă lungă și bine întreținută, stațiunea oferă și o serie de servicii și activități pentru familiile cu copii: de la terenuri de joacă și piscine pentru cei mici, până la activități educative și recreative.

Astfel, turiştii pot vizita Parcul de distracții din proximitatea staţiunii sau pot face excursii în orașul Mangalia, la ruinele cetății Callatis și Muzeul de Arheologie. Foarte aproape de Saturn se afla si „Herghelia Mangalia”.

Factori Naturali Terapeutici

Ape minerale sulfuroase, clorurate, bicarbonatate, sodice, calcice, mezotermale 21 – 28°C; apa mării cu o mineralizare de 15,5 g la litru; nămol sapropelic extras și transportat din lacul Techirghiol; nămol de turbă aflat în turbăria stațiunii.

Staţiunea Saturn se are un bioclimat marin bogat în aerosoli salini și radiație solară, cu efect terapeutic asupra organismului, potrivit statiunibalneare.com.

Tipuri de afecţiuni tratate în staţiune

 • Reumatismale
 • Ortopedico Traumatice
 • Cardiovasculare
 • Neurologice
 • Ginecologice
 • Respiratorii si ORL
 • Dermatologice
 • Metabolice
 • Endocrine

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.