joi, decembrie 1, 2022

Medicii nutriționiști au oferit câteva sfaturi medicale pentru cei care care vor să slăbească. Ei spun că schimbarea stilului de viață este cheia: să se țină o dietă echilibrată, cu efect pe termen lung, nu pentru câteva zile sau luni.

Chiar dacă scopul principal al unei diete este acela de pierdere rapid în greutate, nu este bine să te bazezi pe o dietă care promite slăbirea rapidă. Optează pentru o dietă care poate fi ținută pe termen lung, iar rezultatele să fie de durată.

Te-ar mai interesa: Cele 3 simptome de CANCER la care trebuie să fii a...

Iată care sunt cele 10 sfaturi medicale:

Evită înfometarea

În meniul Rina nu există restricții calorice sau cantitative. Prin urmare, poți mânca în voie până ajungi la senzația de sațietate. Tot secretul constă în disocierea corectă a alimentelor și repartizarea corectă a meselor.

Fă mișcare: 3 zile pe săptămână unei activități fizice organizate

Să faci mișcare zilnic poate fi o reală provocare, mai ales dacă ai un program încărcat. Însă este bine să aloci măcar 3 zile pe săptămână unei activități fizice organizate: stretching, aerobic, alergare, înot, dans, tenis, fotbal sau orice ți se potrivește. Orice mișcare a corpului este mai bună decât să stai pe canapea. Mișcarea tonifiază nu doar corpul, ci și mintea.

Te-ar mai interesa: Nu te teme de grăsimile alimentare: vaginul tău de...

Doza zilnică de lumină naturală

Pentru a-ți energiza trupul și mintea ai nevoie de lumină naturală. Lipsa expunerii la lumina naturală este asociată cu depresia, boli cardiovasculare, dereglări metabolice, diabet, creștere în greutate. Pentru a beneficia de soarele de dimineață, care acționează ca un adevărat tonic general, drumul spre locul de muncă îl poți parcurge pe jos, cu bicicleta sau cu trotineta, cel puțin de câteva ori pe săptămână.

Te-ar mai interesa: Peste 70.000 de ore de consiliere psihologică pent...

Hidratarea: Bea un pahar cu apă înaintea meselor principale 

Indiferent de dieta pe care o ții, trebuie să consumi zilnic minimum 2 litri de lichide: apă, ceaiuri din plante, cu lămâie, fără zahăr. Bea un pahar cu apă înaintea meselor principale pentru a permite senzației de sațietate să se instaleze mai repede. Nu uita să-ți începi ziua cu un pahar de apă.

Eliminarea stresului

În situațiile stresante există tendința de a consuma mai multă hrană, de cele mai multe ori nesănătoasă. Dacă treci printr-o perioadă tensionată, încearcă să-ți ocupi timpul cu activități relaxante, exerciții de respirație, plimbări, yoga.

Te-ar mai interesa: Mihai Voropchievici, previziuni șocante pentru fin...

Jurnal alimentar

Te ajută să-ți pui ordine în dietă și vine la pachet cu un mare plus: scrisul de mână reduce nivelul de stres, te relaxează și te ajută să conștientizezi mai bine ceea ce îți propui să mănânci.

Deconectarea de la tehnologie: reduci cât mai mult timpul petrecut pe telefon sau lapto

Suntem în era tehnologiei, nu poți face abstracție de asta. Dar dispozitivele electronice nu au ce căuta în dormitor sau lângă tine la masă. Este bine să reduci cât mai mult timpul petrecut pe telefon sau laptop, iar periodic (în weekend, vacanțe) să faci cure de dezintoxicare de la rețelele de socializare.

Te-ar mai interesa: Când știi că durerea în gât este gravă? 4 semne de...

Somnul de calitate: un program de somn de minimum 7 ore

Este foarte important să nu iei cina la ore târzii și să tai de pe listă alimentele hipercalorice după ora 18.00. De asemenea, asigură-te că respecți un program de somn de minimum 7 ore pe noapte.

Elimină viciile

Fumatul, consumul de alcool sau alte dependențe nu sunt prietenoase nici cu un program de slăbire, nici cu sănătatea. Așa că va trebui să le elimini din rutina ta. În cazul în care simți că ai nevoie de ajutor, poți apela la consilierea unui psihoterapeut, potrivit express.co.uk.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private