vineri, iunie 9, 2023

Studiu. A patra doză oferă puțină protecție împotriva COVID-19. Ce spun specialiștii israelinei despre a treia doză?

Rezultatele intermediare publicate arată că vaccinul oferă puțină sau deloc protecție împotriva virusului în comparație cu trei doze. A patra doză de vaccin anti-covid s-a dovedit că oferă puțină protecție împotriva coronavirusului, a arătat un nou studiu publicat de Sheba Medical Center.

Studiu. A patra doză oferă puțină protecție împotriva COVID-19

Studiul, publicat de The New England Journal of Medicine, examinează eficacitatea celui de-al patrulea vaccin împotriva coronavirusului de la Pfizer și Moderna.

Rezultatele intermediare publicate arată că vaccinul oferă puțină sau deloc protecție împotriva contractării virusului în comparație cu persoanele tinere și sănătoase vaccinate cu trei doze.

Cu toate acestea, vaccinul s-a dovedit a oferi o protecție moderată împotriva infecțiilor simptomatice în rândul persoanelor tinere și sănătoase, în comparație cu cei vaccinați cu trei doze.

„Din cei aproximativ 600 de participanți, dintre care 270 au primit fie o a patra doză de vaccin Pfizer, fie de vaccin Moderna, nu am găsit diferențe, atât în ​​ceea ce privește nivelurile de anticorpi IgG, cât și în ceea ce privește nivelurile de anticorpi neutralizanți, care au atins un nivel similar cu cel măsurat la o lună de la administrarea celei de-a treia doze”, a declarat prof. Gili Regev-Yochay, director al Unității de Prevenire și Control a Infecțiilor de la Centrul Medical Sheba și cercetător șef al studiului.

Potrivit Jerusalem Post, Regev-Yochay a remarcat, de asemenea, că în ceea ce privește eficacitatea celui de-al patrulea vaccin anti-covid, atât de la Pfizer, cât și de la Moderna, au descoperit că ratele de infecție în rândul persoanelor vaccinate au fost doar puțin mai mici decât cele din grupul de control.

A treia doză este încă „extrem de importantă”

„Cu toate acestea, trebuie subliniat că a treia doză este extrem de importantă pentru oricine nu a contractat încă COVID-19. Iar a patra doză este cel mai probabil importantă pentru persoanele cu factori de risc pentru care un al patrulea vaccin ar proteja de boli grave.

Acest studiu se adaugă unei serii de studii conduse de Sheba, cu scopul de a oferi o bază științifică pentru gestionarea unei pandemii care a făcut ravagii pe tot globul”, a concluzionat Regev-Yochay.

„Mulțumită oamenilor de știință de la Sheba și multitudinei de date pe care le-am acumulat de la începutul pandemiei, continuăm să conducem studii internaționale care pun în lumină comportamentul virusului și eficacitatea vaccinurilor și îi ajutăm pe factorii de decizie în determinarea politicii de sănătate. în Israel și în întreaga lume.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

V-ar mai putea interesa:

spitale private