Sari la conținut

„Cocktailul” de anticorpi care reduce riscul de infecții simptomatice cu COVID-19 cu 81%. A fost publicat cu puțin timp în urmă de companiile faramaceutice!

infecții simptomatice

Din cuprinsul articolului

Studiul de prevenire a fazei III al companiei farmaceutice Roche a arătat că administrarea subcutanată a cocktailului de anticorpi investigațional casirivimab și imdevimab a redus riscul de infecții simptomatice cu COVID-19 cu 81%, conform comunicatului de presă oficial.

  • Dintre persoanele care încă au prezentat infecții simptomatice, cei care au primit casirivimab și imdevimab au reușit să elimine virusul mai repede și au avut o durată mult mai scurtă a simptomelor
  • Într-o cohortă de pacienți asimptomatici infectați recent, casirivimab și imdevimab au redus riscul general de a progresa la COVID-19 simptomatic cu 31%
  • Rezultatele detaliate vor fi împărtășite cu autoritățile de reglementare, inclusiv EMA și FDA

Basel, 12 aprilie 2021 – Roche (SIX: RO, ROG; OTCQX: RHHBY) a confirmat astăzi rezultate pozitive din studiul de fază III REGN-COV 2069 care evaluează capacitatea cocktailului de anticorp investigațional casirivimab și imdevimab de a reduce riscul de infecție COVID -19 în contactele de uz casnic ale persoanelor infectate cu SARS-CoV-2.

Procesul, care a fost condus în comun cu Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID), parte a Institutelor Naționale de Sănătate (NIH), și-a îndeplinit obiectivele primare și secundare cheie. A arătat că administrarea subcutanată de casirivimab și imdevimab a redus riscul infecțiilor simptomatice cu 81% la cei care nu erau infectați când au intrat în studiu. În plus, persoanele tratate cu casirivimab și imdevimab care încă au prezentat o infecție simptomatică și-au rezolvat simptomele în medie într-o săptămână, comparativ cu trei săptămâni cu placebo.

„Datele de astăzi confirmă valoarea potențială dublă a casirivimabului și a imdevimabului pentru a reduce infecțiile cu COVID-19 în gospodărie și pentru a reduce sarcina bolii la cei care se infectează, atunci când sunt administrate ca opțiune subcutanată”, a spus Levi Garraway, MD, Ph.D. , Directorul medical Roche și șeful dezvoltării globale a produselor. Deși vaccinările sunt în creștere la nivel global, rămâne o necesitate critică nesatisfăcută la nivel mondial pentru a preveni infecțiile și a oferi protecție imediată împotriva COVID-19 între contactele strânse. Acesta este motivul pentru care suntem încântați să aducem aceste date autorităților din domeniul sănătății cu scopul de a pune combinația la dispoziția mai multor persoane cât mai curând posibil. ”

Despre casirivimab și imdevimab

Casirivimab și imdevimab este un cocktail de doi anticorpi monoclonali (cunoscut și ca REGN10933 și respectiv REGN10987) și a fost conceput de oamenii de știință Regeneron pentru a bloca infectivitatea SARS-CoV-2, virusul care cauzează COVID-19.

Cu privire la efectele secundare – acestea au fost ușoare sau moderate, în majoritatea lor, afirmă agenția.

Cocktailul de casirivimab și imdevimab dezvoltat de Regeneron a fost autorizat pentru folosirea de urgență în SUA în noiembrie și a fost administrat chiar fostului președinte american Donald Trump.

Tratamentul cu anticorpi monoclonali de sinteză, dezvoltat de compania Regeneron împotriva COVID-19, este eficient și împotriva tulpinii britanice şi a celei sud-africane, a mai precizat compania americană specializată în biotehnologie.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel