luni, septembrie 26, 2022

STUDIU: Greutatea corporală este controlată de creier. Cercetătorii în neuroștiință au ajuns la concluzia că este o legătură între celulele nervoase și grăsime.

Mai multe studii realizate de oameni de știință au ajuns la concluzia că ar exista o oarecare legătură între celulele nervoase și eventualele soluții pentru arderea rapidă a caloriilor „rele”.

Cercetătorii în neuroștiință au descoperit că țesutul adipos al mamiferelor (printre care și omul) ar conține un număr mare de receptori care sunt conectați la creier.

Te-ar mai interesa: S-a inventat plasturele hi-tech: Cum ne ajută în l...

Țesutul adipos este format din grăsime albă și maro, a doua categorie fiind predominantă la sugari și tineri și este folosită pentru arderea rapidă a caloriilor, dar și pentru menținerea temperaturii optime a corpului.

Pe măsură ce îmbătrânim, grăsimea maro dispare fiind înlocuită de cea albă. Aceasta are darul de a se depune, nu de a distruge caloriile suplimentare. Asta ar explica, într-o oarecare măsură, de ce oamenilor le este mai greu să slăbească, odată ce înaintează în vârstă.

Ardeiul iute și frigul ar putea ajuta

Așadar, oamenii de știință au încercat să-și dea seama cum ar putea să transforme grăsimea albă în maro, fiind trasă concluzia că ardeiul iute și frigul ar putea să ajute, în acest sens.

Te-ar mai interesa: Se dau bani! 1000 de lei de familie. Cine va putea...

Totuși, acum cercetătorii au tras o altă concluzie, ceea ce nu elimină descoperirile anterioare, ci doar le completează.

Se pare că există neuroni receptori care conectează țesutul adipos la creier și controlează grăsimea maro. Testele au fost făcute pe șoareci de laborator.

Ei au distrus neuronii receptori, pentru a observa dacă există o legătură. Imediat după asta, țesutul adipos a fost preluat de sistemul nervos periferic, cel care a stimulat creșterea, dar și activitatea grăsimii maro.

Te-ar mai interesa: Cum sa alegeti un camin de batrani potrivit pentru...

În mod evident, asta a dus la creșterea temperaturii corporale, ca mai apoi să fie arse și caloriile, în loc să fie stocate, notează playtech.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private