miercuri, noiembrie 30, 2022

Studiu. Somnul uman se încadrează în cel puțin 16 tipuri distincte.

Clasificarea somnului face o schimbare profundă, fiind analizate date de ani de zile pentru a ajuta la diagnosticarea diferitelor tulburări de somn.

O revizuire sistematică a datelor privind somnul folosind informații de la peste 100 de mii de oameni din Regatul Unit a dezvăluit 16 tipuri distincte de somn.

Diferitele tipuri de modalități ar putea ajuta în curând profesioniștii din sistemul medical să diagnosticheze preinsomnia la oameni și să ajute la identificarea problemelor de bază pentru a rezolva tulburarea de somn.

Te-ar mai interesa: Ce boli se pot moșteni de la părinți. Atenție la a...

Studiu. Somnul uman se încadrează în cel puțin 16 tipuri distincte

Cercetarea a fost efectuată pe baza datelor purtate de brățări de către persoanele care au fost testate de United Kingdom Biobank, un studiu de biobancă pe termen lung care efectuează studii pentru a detecta predispoziția genetică și stimulii de mediu pentru mai multe tulburări.

Testarea a început în 2006 pentru primul astfel de studiu.

Studiul despre somn studiază:

  • modelele de somn,
  • starea de veghe,
  • somnul REM (mișcarea rapidă a ochilor),
  • zvâcnirile la mijlocul somnului,
  • sunetul care trezește o persoană
  • și câteva alte criterii, pe o perioadă de câteva zile.

Rezultatele studiului pe termen lung îi pun pe oameni într-o scală de somn reală, care este o sesiune ghidată care implică relaxare, povestire și sunete liniștitoare. Diferitele tipuri de somn sunt, în general, împărțite în 5 tipuri.

Te-ar mai interesa: Medic urolog renumit: Majoritatea bărbaților igno...

Cei care se încadrează în prima categorie experimentează insomnie cu perioade lungi de incapacitate de a adormi din nou sau de a adormi deloc.

Durata lungă de a fi „midwake” este atunci când te trezești în miezul nopții.

Pe de altă parte, persoanele care se încadrează în categoria 5 pot dormi toată noaptea fără să se trezească sau să fie nevoite să tragă un pui de somn în timpul zilei.

Te-ar mai interesa: Alertă sanitară! Pericol mortal în coaja unei bana...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private