vineri, iunie 2, 2023

STUDIU. Stresul modifică sistemul nervos central! Persoanele care gândesc pozitiv în legătură cu îmbătrânirea au mai multe șanse să-și recupereze memoria, este concluzia la care au ajuns oamenii de știință în urma unui studi realizat recent.

Studiile au arătat că persoanele în vârstă care gândesc pozitiv sunt mai puțin stresate, un alt motiv bun pentru a vedea paharul pe jumătate plin.

Te-ar mai interesa: Semne incipiente ale cancerului de sân. La ce treb...

Potrivit unui studiu american realizat de Școala de Sănătate Publică din Yale, persoanele în vârstă cu deficiențe cognitive ușoare au cu 30% mai multe șanse de a-și recăpăta cogniția normală, modificari ale structurii si funcției cerebrale care afectează memoria si capacitatile intelectuale, dacă au încorporat convingeri pozitive despre îmbătrânire.

Potrivit cercetătorilor, gândirea pozitivă le permite oamenilor să își recupereze cogniția cu până la doi ani mai devreme decât cei care au convingeri negative despre trecerea anilor. Vestea bună este că acest avans a fost constatat indiferent de gravitatea tulburărilor cognitive. Descoperirile au fost publicate în JAMA Network Open.

Te-ar mai interesa: Exerciții simple care cresc toleranța la durere. R...

Mai puțin stres și mai multă încredere

„Cei mai mulți oameni presupun că nu există recuperare după o deficiență cognitivă ușoară, dar, de fapt, jumătate dintre cei cu deficiență cognitivă ușoară se recuperează. Se știu puține lucruri despre motivul pentru care unii își revin, în timp ce alții nu. De aceea am analizat convingerile pozitive ale vârstei, pentru a vedea dacă acestea ar putea ajuta la oferirea unui răspuns”, a declarat Becca Levy, profesor de sănătate publică și psihologie și autor principal al studiului, într-o declarație publicată de universitate.

Te-ar mai interesa: Analize de rutină care pot salva vieți. Medic: ”În...

Studiile anterioare au arătat că persoanele în vârstă care gândeau pozitiv erau mai puțin stresate decât altele și aveau mai multă încredere în ele. De asemenea, acestea aveau performanțe cognitive mai bune. La acest studiu au participat 1.716 persoane.

„Cercetările noastre anterioare au arătat că convingerile legate de vârstă pot fi schimbate, astfel încât intervențiile asupra convingerilor legate de vârstă la nivel individual și la nivel societal ar putea crește numărul de persoane care experimentează o recuperare cognitivă”, a explicat Becca Levy.

Te-ar mai interesa: Simptome care apar în toate tipurile de cancer și ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private