joi, martie 30, 2023

SUA: Administrarea serurilor anti-covid pentru copiii mai mici de 5 ani poate începe.

Administraţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA) a autorizat, sâmbătă, vaccinul companiei Moderna pentru persoane cu vârste cuprinse între 6 luni şi 17 ani şi pe cel produs de Pfizer-BioNTech pentru persoane cu vârste între 6 luni şi 4 ani.

Potrivit AFP, a fel ca în multe ţări, aceasta era ultima grupă de vârstă care nu avea încă acces la protecţia oferită prin vaccinarea anti-covid. În timpul celor două proceduri de votare, cei 21 de experţi din acest comitet al FDA au considerat, în unanimitate, că beneficiile aduse de vaccinarea sugarilor şi copiilor cu serurile Moderna şi Pfizer prevalează în faţa riscurilor.

Te-ar mai interesa: Breaking News! Plăcinta dobrogeană este OFICIAL ro...

SUA: Administrarea serurilor anti-covid pentru copiii mai mici de 5 ani poate începe

Joe Biden, președintele SUA, a salutat decizia, apreciind-o ca fiind „un pas monumental în lupta împotriva virusului”.

„Aceste vaccinuri sunt sigure şi foarte eficiente şi le vor oferi părinţilor liniştea sufletească, deoarece copilul lor este protejat împotriva celor mai grave cazuri de COVID-19”, a adăugat președintele într-un comunicat.

În ciuda autorizației FDA, Centrele pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), principala agenţie sanitară a ţării, au trebuit să le recomande pentru ca imunizările să poată începe.

„Ştim că milioane de părinţi (…) doresc să-şi vaccineze copiii mici şi, cu decizia de sâmbătă, o pot face”, şi-a exprimat satisfacţia directorul CDC, Rochelle Walensky, într-un comunicat.

Te-ar mai interesa: Antibiotice naturale: scapă de infecțiile bacterie...

Guvernul federal a pus la dispoziţia statelor mai multe milioane din aceste doze pentru sugari pe care începuse deja să le trimită în cele patru colţuri ale ţării imediat ce a fost acordată autorizaţia FDA.

Părinţii au posibilitatea să facă programări începând cu această săptămână pentru a efectua primele vaccinuri, care vor fi disponibile în mii de locuri, în special în farmacii şi spitale.

Te-ar mai interesa: Importanța activității fizice și a obiceiurilor al...

La fel ca în multe ţări, aceasta era ultima grupă de vârstă care nu avea încă acces la protecţia oferită prin vaccinarea anti-covid.

În timpul celor două proceduri de votare, cei 21 de experţi din acest comitet al FDA au considerat, în unanimitate, că beneficiile aduse de vaccinarea sugarilor şi copiilor cu serurile Moderna şi Pfizer prevalează în faţa riscurilor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private