Sari la conținut

SUA. Carantina se reduce la 5 zile, din cauza exploziei de contaminări cu Omicron, ca să nu blocheze economia

SUA. Carantina se reduce la 5 zile, din cauza exploziei de contaminări cu Omicron, ca să nu blocheze economia.

SUA se gândește să recomande ca persoanele expuse la Covid să înceteze izolarea dacă au fost testate negative pentru virus după cinci zile, spune dr. Fauci. 

Mișcarea ar putea veni după ce CDC s-a confruntat cu feedback dur pentru decizia sa de săptămâna trecută de a schimba perioadele de izolare cu Covid-19 pentru persoanele asimptomatice la cinci zile de la 10.

Durata izolării ar urma să scadă la numai 5 zile pentru persoanele asimptomatice (de la 10 zile), precum și pentru cazurile contact nevaccinate (de la 14 zile), a indicat Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din SUA

SUA. Carantina se reduce la 5 zile, din cauza exploziei de contaminări cu Omicron, ca să nu blocheze economia

Mișcarea ar putea veni după ce Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) s-au confruntat cu feedback dur pentru decizia sa de săptămâna trecută de a reduce perioadele de izolare cu Covid-19 pentru persoanele asimptomatice la cinci zile de la 10, chiar dacă individul continuă să fie testat pozitiv.

„A existat o anumită îngrijorare cu privire la motivul pentru care nu le cerem oamenilor în acea perioadă de cinci zile să fie testați. Este o chestiune pe care acum o luăm în considerare. CDC știe foarte bine că a existat o respingere în acest sens.

În momentul de față, ar putea exista o opțiune în asta, că testarea ar putea face parte din asta. Și cred că vom auzi mai multe despre asta în ziua următoare sau cam așa ceva de la CDC”, a spus Fauci la emisiunea „This Week” de la ABC.

„Eu însumi cred că este un lucru rezonabil de făcut”, a spus Fauci mai târziu la „State of the Union” de la CNN.

Potrivit cnbc.com, orientările actualizate vin pe fondul unei creșteri a noilor cazuri de Covid-19, determinată de varianta omicron extrem de contagioasă. Unii au criticat această mișcare ca punând interesele de afaceri în detrimentul științei, deoarece o creștere a cazurilor ar putea exacerba deficitul de forță de muncă la nivel național.

Până acum, oficialii americani din domeniul sănătății nu au fost în favoarea acestei schimbări

Potrivit noilor reguli anunțate de Centrul pentru controlul bolilor (CDC), timpul de izolare a fost redus de la 10 la 5 zile pentru persoanele infectate, dar care nu prezintă simptome, cu obligația ca în următoarele cinci zile să poarte mască. Pentru contacții unor persoane bolnave, nevaccinați sau în cazul cărora au trecut mai mult de șase luni de la primirea celei de-a doua doze de vaccin, se aplică aceleași reguli.

Persoanele care au primit doza booster sunt exceptate de la carantină.

„În a doua jumătate a perioadei de 10 zile, care ar fi în mod normal o perioadă de izolare de 10 zile, probabilitatea de transmisibilitate este considerabil mai mică în a doua jumătate. Din acest motiv, CDC a decis că ar fi un risc relativ scăzut să scoți oamenii afară”, a spus Fauci la CNN.

Directorul CDC, Rochelle Walensky, a declarat săptămâna trecută că agenția a evitat să recomande testarea din izolare, deoarece știința nu este clară dacă testele rapide de antigen sunt un bun indiciu al transmisibilității. Între timp, testele PCR pot arăta boala luni de zile.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel