joi, decembrie 8, 2022

Sucul de dovleac este foarte util pentru pacienţii hipertensivi şi pentru persoanele cu probleme renale. Stimulează activitatea rinichilor și extrage excesul de lichid din organism.

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a vorbit, în cadrul rubricii Leacul zilei din emisiunea Adevăruri ascunse de la Antena 3 CNN, despre beneficiile sucului de dovleac.

Sucul care purifică organismul. Lidia Fecioru: Se bea înainte de masă

„Leacul de astăzi este foarte simplu. Pentru că tot este vremea dovleacului, voi da un leac pregătit cu ajutorul acestuia.

Te-ar mai interesa: Parteneriat istoric între spitalele din București ...

Sucul de dovleac este foarte bun în momentul în care avem probleme cu ficatul sau cu rinichii. Se bea câte 100 ml de suc de dovleac înainte de masă.

Totodată, atunci când avem probleme cu vezica urinară sau avem pietre la rinichi, se bea de trei ori pe zi 100 ml de suc de dovleac. Cam cu jumătate de oră înainte de masă.

Dacă suferim de insomnie, bem cam o jumătate de pahar de suc de dovleac. Putem să punem şi puţină miere. Îl bem cu 60 de minute înainte de culcare.

Sucul de dovleac mai poate fi administrat şi atunci când avem temperatură sau frisoane. Ba chiar este bun şi împotriva constipaţiei”, a spus Lidia Fecioru, în cadrul rubricii Leacul zilei, din emisiunea Adevăruri ascunse.

Te-ar mai interesa: Poate duce ACEST medicament împotriva acneei la de...

Rețetă: mod de preparare

  • Amestecaţi 50 ml suc de dovleac proaspăt, cu o linguriţă de miere de albine.
  • Pentru a pregăti acest amestec, ia o felie proaspătă de dovleac, spal-o bine, curăț-o de seminţe şi de coajă, tai-o în bucăţi mici şi stoarce sucul extractor.
  • Sau pune felia de dovleac într-un blender, în care adaugă puțină apă fiartă.
  • Sucul este turnat în cești și, după 20 minute poți să-l consumi, deoarece apoi îşi pierde proprietăţile sale benefice.

Tratamentul are şi o reacţie secundară plăcută: puteţi scăpa de pungile de sub ochi, care apar în timpul somnului.

Pectina din sucul de dovleac ajută organismul să scape de excesul de colesterol. Vitaminele prezente în dovleac sunt C, A si C. Din aceasta cauza dovleacul proaspăt este folositor pentru piele si sistemul nervos. El îmbunătăţeşte imunitatea şi purifică organismul.

Toate soiurile de dovleac conțin o mulțime de minerale, enzime şi zahăr de fructe. Este util în boli ale vezicii urinare şi în boli de piele.

Te-ar mai interesa: Horoscop SĂNĂTATE. Mihai Voropchievici, avertismen...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private