Sari la conținut

Suferi de insomnie? Iată câteva modalități de a învinge bătălia cu somnul

Insomnie_pixabay
Sursă foto: Pixabay

Suferi de insomnie? Iată câteva modalități de a învinge bătălia somnului.

Somnul joacă un rol important în reglarea funcțiilor corporale, prin urmare, experții recomandă să dormi cel puțin 6 până la 8 ore neîntrerupt în fiecare zi. În termeni simpli, insomnia este definită ca incapacitatea de a adormi.

Insomnie: Sfaturi pentru a învinge bătălia cu somnul

Iată câteva moduri prin care poți învinge insomnia și dormi mai bine:

1. Exerciții fizice

Exercițiile fizice nu numai că pot îmbunătăți sănătatea generală, ci pot îmbunătăți și calitatea somnului. Sănătatea fizică bună contribuie direct la somn, deoarece organismul are nevoie de odihnă pentru a atenua simptome precum oboseala, anxietatea și depresia.

2. Evitarea alcoolului și a cofeinei

Cofeina este o substanță care poate rămâne în corpul tău mult timp după ce ai consumat-o. Cel mai bine este să o reduci cât mai mult posibil și să o eviți complet după amiază. Alcoolul afectează, de asemenea, somnul, deoarece, deși te poate face somnolent, blochează somnul REM, din cauza căruia calitatea somnului va fi perturbată.

3. Un program de încredere, consecvent

Stabilirea unui program consecvent pentru somn și trezire poate ajuta foarte mult la reglarea ciclului de somn, permițând corpului să intre într-o rutină.

4. Dieta

Consumați o dietă sănătoasă și echilibrată care vă poate ajuta să vă asigurați organismul cu nutrienții necesari. Mâncarea poate sprijini și calitatea somnului.

5. Medicație

Când toate celelalte nu reușesc, se recomandă să consultați un medic pentru a preveni insomnia să vă împiedice viața. O modalitate de a realiza acest lucru este prin utilizarea medicamentelor prescrise.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel