miercuri, octombrie 28, 2020

Superalimentul ce nu ar trebui sa ne lipseasca din alimentatie, la cate proprietati are. Desi nu este foarte popular in Romania, a inceput totusi sa capete popularitate.

Ce trebuie sa stii despre beneficiile algelor marine pentru sanatatea organismului si pentru o dieta echilibrata.

Algele marine reprezinta un superaliment! Sunt bogate in nutrienti, calciu si vitamine. Continutul mare de ingrediente sanatoase fac ca beneficiile algelor marine sa fie numeroase, iar astfel ele devin unul dintre cele mai sanatoase alimente.

Citește și:

Superalimentul uimitor! Valorile nutritionale ale algelor marine sub absolut surprinzatoare. Iata, potrivit Healthline.com, ce valori nutritionale au 100g de alge marine: 45 de calorii, 10g carbohidrati, 2g proteine, 1g grasime, 14-35% din doza zilnica recomandata de fibre, 27 – 180%g din doza zilnica recomandata de magneziu, intre 7 si 80% din doza zilnica recomandata de Vitamina K, intre 10 si 70% din doza zilnica recomandata de mangan, 10% – 70% din doza recomandata de sodiu, intre 15 si 60% din doza recomandata de calciu, 45- 50% din doza zilnica de acid folic si intre 3 si 20% din doza recomandata de fier.

Citește și:

Care sunt beneficiile algelor marine?

Avand in vedere continutul bogat de ingrediente sanatoase, alegele marine sunt extrem de benefice pentru organism. Iata cateva motive pentru care, conform TheGuardian.com, ar fi bine sa mananci alge marine:

Continutul ridicat de fibre din alegele marine te ajuta sa te simti satula mai mult timp. In plus, algele marine au un continut mic de grasimi, iar astfel te ajuta sa mentii zaharul din sange la un nivel normal.

Citește și:

Studiile au demonstrat ca algele marine ajuta foarte mult la intarirea si mentinerea sanatoasa a mucoasei intestinale, incetinesc digestia, astfel incat sa te simti plina mai mult timp, si te ajuta sa consumi mai greu energia data de alimentatie. Mai mult decat atat, algele marine sunt bogate in fibre.

In Irlanda sau Caraibe, alegele marine sunt introduse in sucuri pe care oamenii le beau in locul unei bauturi care sa ii trezeasca, cum ar fi cafeaua noastra, sau dupa ce s-au confruntat cu o boala. Mai mult decat atat, algele marine pot actiona si ca un leac impotriva mahmurelii.

Citeste mai departe mai multe beneficii ale algelor marine AICI…

Parteneri--