Sari la conținut

Superalimente care te scapă de toxine. Sfaturi utile pentru un corp în care să te simţi bine

Superalimente care te scapă de toxine. Dacă vrei să elimini cât mai multe toxine şi să fii cât mai sănătoasă, atunci ai grijă să consumi cât mai multe alimente vii.

Superalimente care te scapă de toxine. Sfaturi utile pentru un corp în care să te simţi bine

Există câteva alimente care îți regenerează ficatul și te scapă de toxine. Alege pe cât se poate fructe, legume și bea ceai verde. Conform specialiștilor, avocado, usturoiul, nucile și cele menționate în lista de mai jos sunt extrem de benefice pentru sănătate.

Avocado este un fruct consumat la scară largă de oameni, însă mulți nu știu ce efecte pozitive are asupra ficatului. Acest fruct ajută organismul uman să producă glutation, care este un antioxidant. Exact de acest element are nevoie ficatul ca să poată filtra toate toxinele. Oamenii de știință au constatat că consumarea acestui fruct poate repara ficat într-o singură lună.

Citeste si:

Ceaiul verde este bogat în catechine, antioxidanți importanți la arderea grăsimilor din organism. Trebuie de menționat că ceaiul verde, la fel ca nucile, scapă ficatul de toxine.

Nucile sunt pline cu acizi grași Omega-3, L-arginina și glutation. Aceste trei elemente prezente în nuci îți pot repara ficatul prin procesul de purificare. În acest fel, este recomandat ca nucile să fie consumate după ce ați mâncat grăsimi pentru a vă simți mai bine.

Usturoiul poate ajuta la combaterea multor boli. Usturoiul conține o mulțime de compuși organo-sulfuroși și dintre acești compuși cel mai evidențiați sunt alicina si seleniu. Două elemente principale care contribuie la eliminarea toxinelor și protejează ficatul.

Grapefruitul abundă vitamina C și este cel mai important antioxidant. Acest fruct conține doi agenți care fac ficatul să lucreze mai eficient și determină ca organul să ardă grăsimile. De asemenea, este cunoscut că grapefruitul contribuie la scăderea colesterolului.

„Şi bea APĂ. Multă. Minimum 2,5 litri/ zi.

„Dacă poţi, optează pentru apa ionizată negativ sau apa plată cu pH în jur de 7,5 şi densitate minerală cât mai scăzută”, recomandă medicul.

O să observi efectele pozitive extrem de rapid!

De asemenea, poţi să îţi menţii nivelul ridicat de hidratare cu sucuri de legume şi fructe. Apoi, ai grijă să dormi suficient şi, mai ales, să te culci înainte de 12 noaptea.

„Fă sport în fiecare zi: între 10 şi 30 de minute. Dacă poţi în natură, atunci e perfect. Fă stretching şi ţine aproape de meditaţie”, punctează medicului Suzana Pretorian, potrivit csid.ro

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.