Superalimentul care distruge celulele canceroase

Fructele plantei hinap, provenite din Asia, ucid celulele canceroase. Aceasta este concluzia unei noi cercetări de laborator, ale cărei rezultate au fost publicate recent în revista Food & Function.

Hingap mai este cunoscută local sub numele de jojoba, fynap, barbarossa sau curmale chinezești și este catalogată ca fiind unul dintre cele mai în vogă superalimente, datorită numeroaselor substanțe benefice pe care le conține.

Fructele de hinap sunt bogate în vitamina C – de aproximativ 15-18 ori mai mult decât în citrice și de peste 200 de ori mai mult decât în mere. De asemenea, sunt bogate în vitaminele A, B2 și P, proteine, flavonoide, saponine, taninuri și acizi. Dintre minerale, ele conțin cel mai mult calciu, fier și fosfor.

Frunzele acestei plante arbustive sunt, de asemenea, o sursă excelentă de substanțe nutritive benefice – vitamina B1, catechine, substanțe tanante și acizi uronici. Fructele plantei de hinapple au capacitatea de a distruge celulele canceroase de plămâni, de sân și de prostată, potrivit unui studiu,

Acestea provoacă un „stres intern” la nivelul tumorilor, potrivit cercetătorilor de la Royal Society of Chemistry. Rezultatele au fost publicate după mai multe experimente în laboratoare.

Prin urmare, nu s-a dovedit că consumul acestor fructe ajută la tratarea cancerului. Cu toate acestea, în medicina chineză ele sunt folosite pentru insomnie, pierderea poftei de mâncare și diaree.

Cercetătorii cred că extractele din fructele de hinap pot fi folosite în tratamentul cancerului în medicina tradițională chineză. Cu toate acestea, echipa care a realizat studiul spune că este nevoie de cercetări suplimentare pentru a determina modul în care această plantă determină moartea celulelor canceroase.

Aflați câteva dintre celelalte proprietăți benefice ale curmalelor chinezești:

Fructele de hinap scad tensiunea arterială și reglează colesterolul. Ele întăresc sistemul imunitar, cresc rezistența fizică și previn creșterea în greutate.

– Sâmburii fructului ajută în cazul durerilor abdominale și al leziunilor cutanate.

– Rădăcinile arborelui stimulează creșterea părului și ameliorează simptomele în diferite tipuri de variolă. – Din scoarța arborelui hinap se face o soluție care ajută în inflamațiile oculare.

Recent Posts

Cardul național de sănătate va fi integrat pe telefon

Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a anunțat că sistemul cardului național de sănătate va fi supus…

8 minute ago

Banii de la stat! Românii care pot primi până la 12.000 de lei dacă depun acestă adeverință. Puțină lume știe asta!

Ministerul Muncii şi Solidarităţii sociale acordă, prin Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă…

38 de minute ago

Horoscop Săptămâna Luminată: vești extraordinare pentru 5 nativi. Aceștia vor avea parte de câștiguri financiare și protecție Divnă

Horoscop Săptămâna Luminată: vești extraordinare pentru 5 nativi. Luna Nouă în Taur de pe 8…

o oră ago

Inamicul nevăzut: simptomele cancerului de ochi pe care s-ar putea să le ignori. Depistarea timpurie este vitală

Cancerul de ochi sau cancerul ocular este o afectiune rara, dar grava, care implica formarea…

2 ore ago

Proiect european pentru screeningul cancerului gastric în parteneriat cu UMF Cluj: „Anual 4.000 de români sunt diagnosticați”

Luni, 29 aprilie 3024, la sediul Rectoratului UMF a avut loc prezentarea proiectului „TOGAS –…

2 ore ago

Mircea Beuran: acesta este motivul apariței cancerului colo-rectal la vârste tinere

Raportul privind incidența cancerului în România arată că într-un deceniu nu s-a înregistrat niciun progres…

2 ore ago

Citeste si: