Sari la conținut

Superalimentul care distruge celulele canceroase

dureri de oase, simptom de cancer
Sursa foto: Arhivă doctorul Zilei
Durerile de oase pot indica boli grave

Fructele plantei hinap, provenite din Asia, ucid celulele canceroase. Aceasta este concluzia unei noi cercetări de laborator, ale cărei rezultate au fost publicate recent în revista Food & Function.

Hingap mai este cunoscută local sub numele de jojoba, fynap, barbarossa sau curmale chinezești și este catalogată ca fiind unul dintre cele mai în vogă superalimente, datorită numeroaselor substanțe benefice pe care le conține.

Fructele de hinap sunt bogate în vitamina C – de aproximativ 15-18 ori mai mult decât în citrice și de peste 200 de ori mai mult decât în mere. De asemenea, sunt bogate în vitaminele A, B2 și P, proteine, flavonoide, saponine, taninuri și acizi. Dintre minerale, ele conțin cel mai mult calciu, fier și fosfor.

Frunzele acestei plante arbustive sunt, de asemenea, o sursă excelentă de substanțe nutritive benefice – vitamina B1, catechine, substanțe tanante și acizi uronici. Fructele plantei de hinapple au capacitatea de a distruge celulele canceroase de plămâni, de sân și de prostată, potrivit unui studiu,

Acestea provoacă un „stres intern” la nivelul tumorilor, potrivit cercetătorilor de la Royal Society of Chemistry. Rezultatele au fost publicate după mai multe experimente în laboratoare.

Prin urmare, nu s-a dovedit că consumul acestor fructe ajută la tratarea cancerului. Cu toate acestea, în medicina chineză ele sunt folosite pentru insomnie, pierderea poftei de mâncare și diaree.

Cercetătorii cred că extractele din fructele de hinap pot fi folosite în tratamentul cancerului în medicina tradițională chineză. Cu toate acestea, echipa care a realizat studiul spune că este nevoie de cercetări suplimentare pentru a determina modul în care această plantă determină moartea celulelor canceroase.

Aflați câteva dintre celelalte proprietăți benefice ale curmalelor chinezești:

Fructele de hinap scad tensiunea arterială și reglează colesterolul. Ele întăresc sistemul imunitar, cresc rezistența fizică și previn creșterea în greutate.

– Sâmburii fructului ajută în cazul durerilor abdominale și al leziunilor cutanate.

– Rădăcinile arborelui stimulează creșterea părului și ameliorează simptomele în diferite tipuri de variolă. – Din scoarța arborelui hinap se face o soluție care ajută în inflamațiile oculare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel