marți, iunie 15, 2021

Este alertă mondială! O nouă superbacterie pune pe jar lumea întreagă

Superbacteria periculoasă care a alertat întrega lume! Autorităţile sanitare din Statele Unite sunt primele care au avertizat cu

privire la această nouă amenițare medicală!

Potrivit presei americane, numai în Statele Unite au fost confirmate aproape 600 de cazuri, cu cele mai multe, în metropola New York, unde, anul trecut, un bărbat a murit după s-a infectat cu o astfel de bacterie în spital, scrie digi24.ro.

Cazuri de infecţii cu candida auris au mai fost raportate în Spania, Marea Britanie, India sau Venezuela.

Specialiştii atrag atenţia că bacteria este rezistentă la antibioticele cunoscute şi aproximativ jumătate din pacienţii care sunt infectaţi mor în 90 de zile.

Cele mai vulnerabile sunt persoanele care au deja

sistemul imunitar slăbit.

Candida Auris este greu de controlat, fiindcă nu răspunde la majoritatea tratamentelor antifungice disponibile în prezent. Neavând suficiente informații, majoritatea autorităților de sănătate publică au preferat să studieze infecția discret, pentru a nu alarma populația.

De decenii, experții în sănătate publică ne avertizează că suprafolosirea antibioticelor reduce eficiența acestor medicamente și creează terenul în care apar bacteriile superrezistente (sau supermicrobii). Însă în ultimii ani s-a remarcat, de asemenea, o explozie a ciupercilor rezistente, ceea ce

adaugă o nouă dimensiune periculoasă acestui fenomen ce subminează medicina modernă.

Ultimele stiri

Parteneri