Sari la conținut

SUPERSTIȚII: De ce se spune că „marțea sunt trei ceasuri rele”. Iată care sunt explicațiile și cum să ne ferim de belele

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

SUPERSTIȚII: De ce se spune că „marțea sunt trei ceasuri rele”. Care sunt explicațiile, cum să ne ferim de belele. Recomandări utile și pentru cei care nu cred.

 

Din bătrâni se spune că marțea sunt trei ceasuri rele, bunicile și străbunicile având tot felul de ritualuri prin care se protejau și își protejau familia în această zi.

Dar care este explicația și de ce s-a împământenit această superstiție? Iată explicațiile astrologului Acvaria, din punct de vedere științific.

„Nimic magic la mijloc, ci totul provine de la o regulă folosită în astrologia orară, una din ramurile astrologiei generale. Fiecare zi este împărtită în 24 de ore, numai că în astrologie, lungimea orelor – denumite „ore planetare” – nu este aceeasi cu cea deja cunoscută de 60 de minute.

Planete malefice…

Nu vă gânditi la un ceas obisnuit care arată orele si minutele, ci la un ceas special, care nu arată cifre, ci… planete.

Ziua – între răsărit si apus – si noaptea – intervalul orar de la apus la răsărit – sunt împărtite în câte 12 ore egale ca lungime, dar pentru că ziua si noaptea au lungimi diferite pe parcursul anului – doar la echinoctii fiind perfect egale – cele 12 ore au, asadar, dimensiuni diferite”, explică Acvaria pe blogul său.

Acvaria dă și un exemplu concret, pe înțelesul tuturor. De exemplu, vara, ora planetară diurnă este mai lungă si ora planetară nocturnă sunt mai scurte decât sunt iarna.

„Fiecare zi a săptămânii începe la răsăritul Soarelui cu ora ce corespunde planetei guvernatoare a zilei respective.

Dintre cele 7 planete, Marte si Saturn sunt considerate ”planete malefice”, a căror simbolistică nu este întotdeauna pozitivă.

Ziua de marti, în acest caz, începe la ora la care răsare Soarele, ca atare prima oră planetară a oricărei zile de marti apartine planetei Marte, care guvernează ziua respectivă, iar prima ora a zilei de sambata este guvernata de Saturn.

Pe parcursul celor 24 de ore, cele 7 planete diferite guvernează câte o oră, succedându-se de 2-3 ori până la finalul zilei.

Asadar, conform astrologiei orare, fiecare zi incepe la rasaritul soarelui cu ora patronata de planeta zilei respective. De Luna – lunea, de Marte – martea, de Mercur – miercurea s.a.m.d.

Marți este guvernată de Marte

Pentru că ziua de marti este guvernată de Marte iar ziua de sâmbătă de Saturn, se consideră că prima oră planetară a celor două zile din săptămână apartine celor două planete cu iz usor negativ.

Apoi pe parcursul întregii zile vor mai exista alte două ore planetare marcate de energia celor două planete.

Martea exista trei ore planetare patronate de Marte”, mai menționează Acvaria.

În restul zilelor din săptămână vor exista câte 2 ore guvernate de cele două planete malefice – deci se poate spune că fiecare zi din săptămână are câte două ceasuri rele.

Aveți grijă de voi și țineți minte că toate sfaturile bunicilor noastre sunt utile și în zilele noastre. Ce să faceți? Fiți cu ochii în patru și feriți-vă de tot ce vă poate face rău!

 

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: