vineri, septembrie 30, 2022

Surprinzător! Dacă ai acest tip de corp în formă, vei trăi mai mult.

Femeile se străduiesc să aibă coapse subțiri dintotdeauna, dar cele cu coapse groase pot avea o durată de viață mai lungă. Potrivit unui nou studiu al jurnalului medical BMJ, acest lucru este probabil adevărat.

Surprinzător! Dacă ai acest tip de corp în formă, vei trăi mai mult

Persoanele cu coapse și șolduri groase au o rată de mortalitate mai mică decât cei care poartă greutate în plus în burtă.

Te-ar mai interesa: Cel mai nociv aliment pentru creier. Prof. dr. Vla...

Obezitatea prezintă un risc semnificativ pentru sănătate. Este cunoscut de către practicieni că utilizarea indicelui de masă corporală (IMC) pentru a determina riscul de obezitate poate să nu fie exactă. Această măsurătoare, care ia în considerare doar înălțimea și greutatea, nu arată diferențe în compoziția corpului.

Înălțimea și greutatea pot fi, de asemenea, sub sau supraestimate de către indivizi. Acest lucru poate duce la rezultate distorsionate.

Pentru a determina alți factori de risc pentru obezitate, cercetătorii au început să măsoare zone specifice de acumulare de grăsime corporală. Acest lucru se realizează prin circumferința taliei, circumferința șoldului, circumferința coapsei, raportul talie-șold și raportul talie-coapsă.

Te-ar mai interesa: Dispozitivul intrauterin: Riscurile și complicații...

Pericolele grăsimii abdominale

Greutatea abdominală suplimentară, cunoscută sub numele de obezitate centrală, poate crește riscul pentru diferite afecțiuni cronice, inclusiv boli cardiovasculare. Ceea ce face obezitatea centrală atât de periculoasă este tipul de grăsime și zona pe care o înconjoară.

Potrivit wellness52.com, excesul de grăsime abdominală este de obicei alcătuit din grăsime viscerală. Acesta este un tip de grăsime specific regiunii noastre abdominale. Se înfășoară în jurul organelor noastre, comparativ cu așezarea deasupra lor. Din această cauză, poartă cu sine un risc metabolic puternic.

Te-ar mai interesa: Moarte suspectă. Un medic cunoscut, din București,...

Nivelurile ridicate de grăsime viscerală pot crește riscul de diabet și boli de inimă. Grăsimea viscerală se poate depune în fluxul nostru sanguin. Acest lucru crește incidența nivelurilor crescute de trigliceride și colesterol.

De asemenea, contribuie la rezistența la insulină. Cantitățile crescute de grăsime viscerală sunt asociate cu o rată mai mare a mortalității. Acest lucru îl face mai periculos în comparație cu cei care își poartă greutatea suplimentară în jumătatea lor inferioară.

Te-ar mai interesa: Atenție! Picioarele umflate pot prevesti un infarc...

Ce poți face în privința asta?

Acest studiu a constatat că circumferința șoldului și a coapsei a fost asociată cu un risc mai scăzut de mortalitate de orice cauză. Nu putem schimba modul în care ne purtăm greutatea. Mulți dintre noi suntem predispuși să purtam greutate suplimentară în secțiunea mediană.

Dar asta nu înseamnă că suntem sortiți unei vieți nesănătoase. Dieta și stilul de viață joacă un rol important în acumularea de grăsime. Menținerea unei greutăți sănătoase printr-o dietă echilibrată și o rutină regulată de exerciții fizice vă poate reduce riscul.

Te-ar mai interesa: Recomandarea medicului Mihaela Bilic. Acest fruct ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private