Sari la conținut

Suspiciuni de şpagă cu cârnaţi pleşcoi în Ministerul Sănătăţii. Notă de 10, „cumpărată” cu cârnați. Alexandru Rafila anunţă anchetă în minister

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunţat că vor fi făcute verificări în cazul suspiciunilor de șpagă cu cârnați de Pleșcoi în instituţia pe care o conduce.

Amintim că jurnaliștii de la Europa Liberă au scris că directoarea economică a Spitalului de Psihiatrie Săpoca, Oana Aurelia Anica, a dus la Ministerul Sănătății opt-nouă sacoșe cu cârnați de Pleșcoi, înainte de a primi 10 la o evaluare a activității managerului și a-i fi aprobată o schimbare de organigramă. S-a întâmplat pe 23 mai, când tot la Ministerul Educației a avut loc un protest al Federației Sanitas.

„Toată această poveste cu cârnații de Pleșcoi care au intrat în Ministerul Sănătății trebuie investigată și o vom face marți, sunt zile libere… discutăm de o afirmație, acuzație, trebuie probată și dacă va fi probată, avem instrumentele să o sancționăm sau să raportăm instituțiilor competente.

Citeste si:

Eu n-am nicio informație legată de așa ceva. E adevărat că eram plecat din țară. Am văzut niște imagini la altă televiziune, niște pungi introduse de cineva, ce era în ele e total necunoscut”, a declarat Alexandru Rafila, pentru Digi24.

Notă de 10, „cumpărată” cu cârnați de Pleșcoi?

Investigația Europa Liberă arată că Oana Aurelia Anica, directoarea economică a Spitalului de Psihiatrie Săpoca, a dus la Ministerul Sănătății opt-nouă sacoșe cu cârnați de Pleșcoi, pe 23 mai. Potrivit unor surse, Anica ar fi vizitat-o pe Iuliana Costin, directoarea Departamentului de Resurse Umane din Ministerul Sănătății.

Cârnații de Pleșcoi, o specialitate apreciată în județul Buzău, unde se află și sediul spitalului, ar fi fost ținuți în frigiderele unității medicale până să fie duși la minister, conform fotografiilor oferite de un avertizor de integritate jurnaliștilor de la Europa Liberă.

În ancheta lor, jurnaliștii chiar au văzut, pe 23 mai, în parcarea Ministerului Sănătății, cum cârnații sunt mutați din plasele de plastic în pungi mai elegante și duși în sediul ministerului.

Avertizorul de integritate a mai susținut că, pe 29 mai, managerul Spitalului de Psihiatrie Săpoca, Gabriela Piriu, a anunțat că a primit 10 la evaluarea activității de către minister și i s-a aprobat și schimbarea organigramei pe care o ceruse.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.