vineri, mai 27, 2022

Sute de mii de doze de vaccin produs de Moderna au fost retrase după ce autoritățile au descoperit că un flacon a fost contaminat. Acestea au fost distribuite deja în anumite țări. 

Dozele de vaccin au fost rechemate după ce autoritățile au descoperit  că un flacon a fost contaminat.

Compania Moderna a anunţat vineri că au fost rechemate 764.900 de doze din vaccinul său împotriva COVID-19 după descoperirea contaminării cu un corp străin a unui flacon realizat de Rovi, producătorul său contractual, comunică Reuters.

Te-ar mai interesa: Dan Negru, critici dure dup moartea unei mari pers...

Sute de mii de doze Moderna, retrase

Dozele au fost distribuite în Norvegia, Polonia, Portugalia, Spania şi Suedia, în ianuarie.

Contaminarea ar fi fost constatată în cazul unui singur flacon, restul dozelor fiind rechemate din „exces de precauţie”.

Moderna a declarat că nu crede că această contaminare prezintă un risc pentru alte flacoane din lot. Nu au fost identificate probleme de siguranţă, a indicat Moderna, anunță Ziare.com.

OMS nu recunoaște vaccinul Sputnik V din cauza războiului din Ucraina

Procesul de aprobare la nivel internaţional a vaccinului rusesc împotriva coronavirusului Sputnik V, efectuat de către reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății, a fost întrerupt, din cauza invaziei armatei ruse în Ucraina, relatează RBC-Ucraina cu referire o postare pe Twitter a Organizației Mondiale a Sănătății, OMS.

Te-ar mai interesa: De ce unii oameni nu pot râgâi? Poate fi tratată a...

„Se preconiza că echipa de inspecție să meargă în Rusia, cu câteva zile înainte de începerea războiului, dar acum totul a fost suspendat”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Pe la începutul lunii martie, OMS a declarat că procesul de aprobare a vaccinului Sputnik V a fost amânată pentru o dată ulterioară, din cauza situației actuale, inclusiv a imposibilității efectuării zborurilor către Rusia.

Te-ar mai interesa: Nu poți pierde grăsimea de pe burtă? Atenție la ac...

În 2021, OMS a efectuat o inspecție la patru platforme de producție rusești, ca parte a procedurii de precalificare Sputnik V, publicând observaţiile sale cu privire la funcționarea uneia dintre ele.

Noile verificări, care erau programate pentru începutul anului 2022, urmau să finalizeze procedura de recunoaștere a vaccinului rusesc în mai multe țări ale lumii, anunţă RBC-Ucraina, potrivit RADOR.

Te-ar mai interesa: Cum apare cancerul și cum poți să-l vindeci? Dr. P...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private