miercuri, decembrie 8, 2021

Un tânăr în vârstă de 23 de ani a intrat în șoc anafilactic imediat după ce s-a vaccinat cu Pfizer, fiind necesară intervenția cadrelor medicale. Prefectura Brașov, a transmis prin intermediul unui comunicat oficial că bărbatul a fost tranferat de urgență la spital, iar când și-a revenit, acesta a solicitat externarea pe propria răspundere.

În comunicatul oficial se precizează că pacientul nu a avut antecedente de șoc anafilactic și nici nu este cunoscut cu alte alergii.

Te-ar mai interesa: Statistică îngrijorătoare. 60% dintre români merg ...

”În data de 20.04.2021, o persoană în vârstă de 23 de ani, de sex masculin, a prezentat o reacţie adversă  de tip şoc anafilactic, manifestată prin hipotensiune, puls rapid şi slab, pierdere temporară a cunoştinţei, pentru câteva secunde. Reacţia a apărut la câteva minute după administrarea dozei de vaccin Pfizer-Biontech”, a transmis, miercuri, Prefectura Braşov.

Sursa citată a precizat că vaccinarea s-a efectuat în Centrul de vaccinare al Spitalului Militar de Urgenţă Regina Maria Braşov.

„În istoricul medical declarat al pacientului nu au existat antecedente personale patologice şi nici istoric alergic.Personalul medical din centrul de vaccinare a intervenit prompt şi a acordat primul ajutor, solicitând şi echipa de resuscitare din serviciul UPU. Persoana a fost stabilizată şi ulterior supravegheată în UPU şi internată pe secţia medicală a unităţii sanitare”, a mai transmis Prefectura.

Te-ar mai interesa: Ce încearcă să îți transmită visele. Nu ignora ace...

Aceasta este a treia reacţie severă post-vaccinare înregistrată în România.

Numărul persoanelor vaccinate în România

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 21 aprilie a.c., ora 17.00, este următoarea:

Te-ar mai interesa: Supa de oase încetinește îmbătrânirea și deteriora...

Persoane vaccinate:

Doze administrate:        

Tip vaccin În ultimele 24 ore Din 27 decembrie 2020
Pfizer 70.580 3.614.381
Moderna 11.079 374.772
AstraZeneca 10.119 498.490
TOTAL 91.778   4.487.643

Conform Rezumatului Caracteristicilor Produsului (RCP), reacțiile adverse raportate sunt enumerate în funcție de următoarea convenție privind frecvența:

–           Foarte frecvente (≥1/10)  Frecvente (≥1/100 și <1/10) ;

–           Mai puțin frecvente (≥1/1.000 și <1/100);

–           Rare (≥1/10000 și <1/1.000);

Te-ar mai interesa: 86 de elevi și copii de grădiniță, depistați pozit...

–           Foarte rare (<1/10.000).

Precizăm că programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 – 20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare.

Menționăm că 144 reacții adverse sunt în curs de investigare.

A fost raportat un caz RAPI formă severă. În prezent, starea persoanei este bună, a fost externată.

Te-ar mai interesa: Rețeta specialiștilor de la Harvard pentru preveni...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri