joi, iulie 29, 2021

Tânărul care a impresionat o țară întreagă cu tumora uriașă a murit, după ce peste 11.000 de oameni au donat pentru cazul lui. Boala a apărut timid, ca un punct negru lângă măsea. Un medic avertizează: Lăsați-vă de fumat!

Tânărul care a impresionat o întreagă țară cu cazul său șocant nu a mai rezistat pentru a urma tratamentul revoluționar propus.

Cazul său s-a viralizat în lumea online rapid și peste 11.000 de persoane

au donat pentru salvarea lui Norbert Papp Dragomir.

Imaginea tânărului cu tumora era impresionantă, iar povestea apariției ne dă fiori reci! De aceea, moartea lui trebuie să fie o lecție pentru toți. Cu cancerul bucal nu este de glumit, nu ignora simptomele și nu alimenta factorii de risc. În primul rând, renunțarea la fumat este esențială!

Tumora lui Norbert a apărut ca un punct negru, minuscul, lângă o măsea, a crescut foarte mult, astfel încât tânărul abia dacă îşi mai putea ţine limba în gură. Se hrănea ca un bebeluş, nu mai putea vorbi şi se lupta să respire.

Norbert Papp Dragomir

avea 31 de ani şi, în ultimele luni, a trecut printr-un chin greu de imaginat din cauza bolii cumplite, diagnosticată ca melanom malign fusocelular.

Berty, cum îi spuneau prietenii, a urmat un tratament complex de imunoterapie, care, din păcate, nu a dat randament, iar tumora din gură a devenit uriaşă.

În plus, i-au apărut  şi mestastaze la plămâni. Speranţa lui de viaţă era într-o clinică din Israel, unde ar fi putut urma un tratament revoluţionar (terapia TIL), foarte eficient în cazul pacienţilor cu melanom metastazat care nu au răspuns la metodele convenţionale. Costurile tratamentului

erau imense, 215.000 dolari, iar tânărul, agent de vânzări, şi familia lui nu aveau această sumă, potrivit adevarul.ro.

S-a strâns peste un milion de lei, dar pentru Berty a fost prea târziu. Săptămâna trecută, tânărul a pierdut lupta cu boala.   „A ajuns prea târziu, boala se întinsese deja peste tot… Totuşi efortul tuturor nu a fost în zadar, i-am oferit o speranţă, iar acum familia poate dona banii strânşi cu ajutorul atâtor oameni frumoşi pentru o alta cauza, unde poate nu va fi prea târziu. E cumplit, dar câteodata viaţa cuiva se cuantifică în bani. (…) Din toată durerea asta poate

ieşi ceva bun până la urmă”, a scris pe Facebook, la aflarea veştii, procurorul Antonia Diaconu, unul dintre argeşenii care au făcut lobby pentru ajutorarea lui Norbert.

Mesajul unui medic pe pagina  dedicată lui Berty: “Lăsaţi-vă de fumat!”

Luni, 30 septembrie, Berty a fost condus pe ultimul drum, însă drama lui continuă să impresioneze. „O tragedie care nu trebuia să se întâmple. Cancerul în zona gurii trebuie îndepărtat chirurgical complet încă de la primul diagnostic. Radioterapia şi chimioterapia vin după. Nu lăsaţi tragedia asta să treaca fără ecou în viaţa societăţii,

mergeţi voi la controale la 6 luni, lăsaţi-vă de fumat, vorbiţi despre asta cu familia, cu prietenii voştri!”, a scris medicul Ionuţ Leahu pe pagina “Aripi pentru Berty”, special creată de prieteni în memoria tânărului.

Ultimele stiri

Parteneri