vineri, iunie 2, 2023

Israelul a înregistrat duminică peste 10.000 de noi cazuri de coronavirus diagnosticate, cel mai mare număr din 4 aprilie, potrivit datelor Ministerului Sănătății publicate luni.

Potrivit ultimelor cifre, 10.202 din cele 29.681 de teste efectuate duminică au ieșit pozitive, ridicând rata pozitivității la 38,9 la sută.

Ministerul a mai raportat că 168 de persoane se aflau în stare gravă – o creștere cu 95% față de săptămâna trecută -, 37 dintre ele fiind clasificate drept critice.

Te-ar mai interesa: Semnul din ochi care poate prevesti un accident va...

Numărul de reproducere (R) a continuat să fluctueze, ajungând la 1,32 de luni dimineață.

La începutul lunii, a fost la 1,52. Cifra R se bazează pe ratele din zece zile mai devreme și măsoară câți oameni infectează în medie fiecare purtător de coronavirus, cu orice număr peste 1, ceea ce înseamnă că răspândirea COVID-19 este în creștere.

A început să crească peste 1 la mijlocul lunii mai, după ce a rămas sub acest prag timp de aproape două luni, potrivit Times of Israel.

Numărul morților a fost de 10.908 luni dimineață, inclusiv 13 decese în ultima săptămână.

În timp ce Israelul a cunoscut o creștere a numărului de infecții de câteva săptămâni, o creștere a pacienților grav bolnavi prezintă o îngrijorare reală, deoarece țara se confruntă cu răspândirea noii variante BA.5.

Te-ar mai interesa: Laptele este mai hidratant decât apa. Studiu surpr...

Oficialii Ministerului Sănătății le-au spus directorilor spitalelor, luni, că ar trebui să înceapă pregătirile pentru redeschiderea secțiilor dedicate COVID-19.

Creșterea numărului de cazuri a determinat, de asemenea, oficialitățile să analizeze reintroducerea anumitor restricții, oficialii din domeniul sănătății urmând să discute despre revenirea la purtarea obligatorie a măștii în interior și despre posibilitatea de a autoriza vaccinurile COVID-19 pentru sugari și preșcolari.

Te-ar mai interesa: Medic, concediat pe loc după ce i-a prescris înghe...

Israelul a ridicat oficial obligativitatea purtatului măștii interioare pe 24 aprilie, eliminând una dintre puținele restricții rămase legate de coronavirus care erau încă în vigoare la mai bine de doi ani de pandemie.

În plus, oficialii vor lua în considerare și autorizarea vaccinurilor COVID-19 pentru cei mai mici copii, după ce autoritățile de reglementare din SUA și-au dat vineri aprobarea pentru primele vaccinuri pentru sugari și preșcolari.

Te-ar mai interesa: Iată ce se întâmplă cu corpul tău dacă mănânci piz...

Potrivit site-ului de știri Ynet, Ministerul Sănătății va discuta problema la o întâlnire în cursul zilei de astăzi.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private