Sari la conținut

Țara în care se bea cea mai multă Coca-Cola. Află care este orașul în care copiii beau această băutură chiar și de la trei luni 

Coca-Cola
Sursa foto: Telemundo
Tara in care se bea cea m ai multa Coca-Cola

Când ne gândim la Coca-Cola, ne gândim de obicei la Statele Unite și la fabrica sa emblematică din Atlanta. Cu toate acestea, deși pare greu de crezut, SUA nu este cel mai mare consumator de produs.

Potrivit datelor Consiliului Național de Știință și Tehnologie din Mexic (Conacyt), Mexicul este țara care consumă cel mai mult Coca Cola din lume, cu 160 de litri din această băutură răcoritoare pe cap de persoană, potrivit huffingtonpost.es.

Țara în care se bea cea mai multă Coca-Cola

În Mexic, statul care consumă cel mai mult această băutură răcoritoare este Chiapa, datorită, printre alte motive, faptului că o fabrică de îmbuteliere Coca-Cola se află într-una dintre municipalitățile sale: San Cristóbal de las Casas. Astfel, oraşul San Cristóbal De Las Casas ocupă primul loc la consumul de Coca-Cola, dar şi la cea mai crescută rată a diabetului.

În plus, apa potabilă limitată în unele zone face consumul mai puternic în aceste zone. Deşi este o zonă unde plouă frecvent, apa potabilă este foarte rară, având de cele mai multe ori o concentraţie mare de clor. Mai multe cartiere dispun de apă potabilă doar de câteva ori pe săptămână, iar oamenii sunt nevoiţi să cumpere provizii aduse în cisterne, relatează New York Times.

Astfel, de cele mai multe ori, localnicii din San Cristóbal preferă să consume Coca-Cola. Băutura este foarte ieftină şi mult mai uşor de procurat întrucât aceasta este produsă chiar de compania aflată la marginea oraşului.

Orașul în care copiii beau această băutură chiar și de la trei luni

Mai mult, conform acestor date, în această zonă există o cifră îngrijorătoare: 3% dintre copiii sub trei luni au consumat Coca-Cola, într-un moment în care ar trebui să bea doar lapte matern.

Din 2016, OMS a început o campanie de reducere a consumului de băuturi carbogazoase pentru a încerca să reducă „aportul de zaharuri libere și aportul total de calorii, o alimentație mai bună și o scădere a numărului de persoane supraponderale, obeze, diabetice și carii dentare”.

Această recomandare a inclus măsuri fiscale pentru a încerca să reducă consumul și să încurajeze consumul de alimente și băuturi sănătoase. De fapt, chiar și în Mexic din 2014 există o taxă pe băuturile dulci pentru a încerca să reducă consumul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel