Sari la conținut

Țara unde a apărut primul caz de Omicron. Sute de oameni în carantină, iar numărul cazurilor se dublează de la o zi la alta

China a confirmat primul său caz de variantă cu răspândire rapidă a coronavirusului Omicron, a declarat astăzi presa de stat, potrivit Daily Mail.

Autoritățile din orașul nordic Tianjin au confirmat cazul unei persoane care a intrat în țară dintr-o locație nedezvăluită de peste mări, potrivit cotidianului Tianjin Daily.

Pacientul asimptomatic a fost testat pozitiv pentru Covid-19 joi, înainte ca testele suplimentare „să confirme detectarea variantei Omicron”, se arată în raport, adăugând că persoana este tratată izolat la spital.

Se întâmplă în momentul în care sute de mii de oameni din principala provincie chineză producătoare Zhejiang sunt cufundate în carantină pe fondul unui focar recent de Covid, statul suspendând operațiunile comerciale, întrerupând zborurile și anulând evenimente.

Provincia a raportat 74 de cazuri transmise local cu simptome confirmate pe 12 decembrie, au arătat astăzi datele oficiale, aproape dublu față de 38 de cazuri din ziua precedentă, ridicând la 173 totalul de când provincia a început să raporteze cazuri pentru cel mai recent focar.

Cea mai populată națiune din lume este în alertă maximă pentru potențiale focare, în timp ce se pregătește să găzduiască Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, în februarie.

Agențiile de control al bolilor afiliate Consiliului de Stat – cabinetul Chinei – au ordonat protocoale mai puternice împotriva virusului în orașe-port precum Tianjin, care se află la aproximativ 87 de mile de capitală, pentru a preveni transmiterea Omicron.

Omicron pare să se răspândească mai repede decât varianta Delta, făcând vaccinurile mai puțin eficiente, dar provocând simptome mai puțin severe, a declarat duminică Organizația Mondială a Sănătății, subliniind în același timp că datele rămân neregulate.

China și-a încetinit numărul de noi cazuri de virus până la o scădere printr-o combinație de restricții stricte la frontieră, teste în masă și blocări direcționate.

Țara a înregistrat luni 101 cazuri noi de Covid-19, inclusiv 21 de infecții importate, potrivit datelor Comisiei Naționale de Sănătate.

În ciuda numărului relativ mic de cazuri noi în China față de Regatul Unit, un mic focar în trei orașe din provincia Zhejiang – Ningbo, Shaoxing și Hangzhou – a declanșat restricții și carantine pe scară largă.

Peste jumătate de milion de oameni din Zhejiang au fost plasați în carantină în unități centralizate, a declarat luni un oficial din provincie în domeniul sănătății.

Provincia de coastă are o populație de 64,6 milioane de locuitori.

Zhejiang a ordonat agențiilor de turism să suspende organizarea de călătorii turistice care leagă provincia și alte zone și a oprit, de asemenea, evenimentele sportive la nivel de provincie.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: