Sari la conținut

Țările din Europa care permit accesul la restaurante, cluburi, piscine și evenimente doar pe baza certificatului de vaccinare

Termenul de valabilitate
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Certificatul Covid e necesar pentru accesul la restaurante, cluburi, piscine și alte evenimente, în mai multe țări din Europa, printre care Grecia, Italia, Austria, adică unele dintre destinațiile preferate de români. 

În urma unei noi creşteri a numărului de infectări cu SARS-CoV-2, cauzată de varianta “Delta” a coronavirusului, Grecia a impus săptămâna trecută ca lucrătorii nevaccinaţi din restaurante şi turism de pe unele insule turistice principale ale țării să se testeze de două ori pe săptămână, într-un efort de a salva sezonul de vară, potrivit digi24. 

În Grecia e necesat certificatul Covid pentru spații interioare

De asemenea, în Grecia, zonele la interior sunt declarate zone non-Covid, unde le este permis accesul doar acelor persoanele care dețin un certificat sanitar COVID-19 care demonstrează că au trecut prin boală sau care au fost imunizați. Un detaliu important constă în faptul că minorii din Grecia pot intra în restaurante doar dacă prezintă un test rapid anti-Covid făcut în ziua respectivă.

În Italia, certificatul va fi obligatoriu de pe 6 august

În Italia, din 6 august se va introduce măsura obligativității permisului sanitar pentru ca cetățenii să aibă acces la piscine, săli de sport, cinematografe, teatre și de asemenea, pentru a participa la concerte, târguri sau congrese, evenimente la care participă numeroase persoane şi care sunt posibile surse de contaminare.

Italienii care vor să participe la aceste activități vor trebuie să demonstreze că au fost vaccinati, au trecut prin boala Covid-19 sau că au făcut un test PRC cu rezultat negativ.

Permisul Covid, necesar și în Austria

Austria este un alt stat european care introduce obligativitatea certificatului de vaccinare pentru a permite locuitorilor să aibă acces la activitățile de divertisment sau de recreere.

Din 22 iulie, cetățenii care vor să meargă la piscină, la sălile de sport, la muzee, la cinematografe sau la teatre și, de asemenea, cei care vor să participe la concerte sau la evenimente cu un număr destul de mare de oameni sunt obligate să dețină permisul sanitar care atestă că sunt imunizați împotriva COVID-19.

În Franța și Marea Britanie este, de asemenea, necesară dovada imunizării pentru a avea acces la evenimente.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel