Sari la conținut

Tatăl Raisei, fetița ucisă pe trecerea de pietoni, mesaj sfâșietor pentru „domnul polițist”: Să nu uite și el că și el va avea copii și probabil că Dumnezeu o să aibă grijă!

Tatăl Raisei, fetița ucisă pe trecerea de pietoni, mesaj sfâșietor pentru „domnul polițist”: Să nu uite și el că și el va avea copii și probabil că Dumnezeu o să aibă grijă!

Sunt evenimente atât de dramatice și care par atât de nedrepte, încât vin ca un tsunami peste o întreagă țară, pentru a schimba cumva injustiții și moduri de gândire. Este și cazul celor două fetițe de 11 și 13 ani, care au fost călcate pe o trecere de pietoni, în București. Una dintre ele, Raisa, a murit, lăsând în urmă lacrimi, mânie, neputință, revoltă. Cealaltă a ajuns la spital.

Imagini terifiante! Polițistul din București, care a omorât o fetiță pe trecerea de pietoni, filmat în timp ce o lovea cu piciorul pe minoră / VIDEO | Spynews.ro

Polițistul de la Secția 5 care ai ntrat în cele două fetițe a iscat o revoltă națională, nu doar pentru că a omorât o fetiță și a accidentat-o pe cealaltă. Gestul său de a o întoarce cu piciorul pe fetița de 11 ani, moartă, întinsă pe caldarâm, nu poate fi înțeles de nimeni, și, în special, de părinții Raisei.

La câteva ore de la tragicul accidentul, o fotografie cu un polițist a apărut în timp ce încerca să verifice cu bocancul dacă fetița lovită mai trăiește. În fotografie se vede cum polițistul vorbește la telefon și o atinge pe fetița întinsă pe jos cu bocancul stâng. Aceasta sângera puternic din zona capului, după ce a fost lovită.

„Deci a coborât din maşină şi cu piciorul, cu bocancul, îi dădea peste piciorul fetiţei ca să vadă dacă mai respiră. Iar băiatul care era martor lângă el, la acel moment, i-a spus: de ce dai cu piciorul în ea? Atunci a întors-o într-o parte, cu mâna”, a relatat o martoră.

Mama Raisei, declarații după accidentul în care fiica ei și-a pierdut viața: ”Șeful Poliției Capitalei și-a prezentat condoleanțele”

Tatăl Raisei, fetița ucisă pe trecerea de pietoni, mesaj sfâșietor pentru „domnul polițist”

Mama fetiței ucise pe trecerea de pietoni a dezvăluit, într-un interviu pentru Antena 3, că toți apropiații o strigau pe Raisa, Rai.

„Rai îi spuneam. Nu-i spuneam Raisa! Cred că la o rază de soare mă gândeam când i-am dat numele. Și la mașină, tot RAI avem”, a povestit mama fetiței, sfâșiată de durere.

La rândul său, tatăl Raisei, sfâșiat de durere a transmis un mesaj pentru polițistul care i-a omorât copilul.

„E foarte greu pentru noi, pentru că ne-am pierdut îngerașul. Dar aveam un mesaj pentru domnul polițist… că ar fi trebuit, totuși, să fie om, înainte de toate, să nu dea cu piciorul, s-o lovească ca pe un câine…. Și să încerce s-o ajute, s-o salveze. Și să nu uite și el că și el va avea copii și probabil că Dumnezeu o să aibă grijă!”

„Trebuie să se gândească că va plăti, să nu se gândească cumva că nu va plăti”

Întrebat dacă polițistul ar fi venit şi-ar fi cerut iertare l-ar fi iertat, acesta a spus:

„Probabil că da, e şi el tot om, nu ştiu. Dar trebuie să se gândească că va plăti, să nu se gândească cumva că nu va plăti.

Având în vedere că trăim în România şi șpăgile sunt la toate colțurile şi nu mă refer în piaţă o șpagă din aia să iei un cântar, mă refer tot la poliţie. Părinţii lui sunt în poliţie.

Mă întreb cum a ajuns el în Poliţie dacă nu are scoală de poliţie făcută? Eu sunt un biet angajat pe șantier şi nu mă angajează. Eu vreau să răspundă cei care l-au angajat.

Eu vreau să răspundă şi cei care i-au dat maşina pe mână. Aş vrea să îl întreb pe domnul poliţist pentru că va avea şi el copii şi va suferi la fel ca şi noi, pentru că Dumnezeu are grijă. Nu pleci de pe acest pământ fără să plătești”, a spus tatăl Raisei.

Referitor la momentul accidentului tatăl Raisei spune că nu există urme de frâne.

„Eu date foarte multe nu am. Este cumnatul meu care se ocupă de caz. Avocatul nostru care se ocupă de caz spune că nici măcar nu a avut piciorul pe frână. A avut piciorul pe accelerație şi atât. Nu cred că era cu ochii în telefon. Acum, nu ştiu, poate ei au pregătire şi pot sta cu telefonul în mână şi la 130 pe oră.

Noi, oamenii de rând nu putem face aşa că ne dă amendă. În Bucureşti ştiu că sunt porțiuni în care se circulă cu 50 cu 40, nu cu 130. Eu dacă aş fi rulat cu 130 era rău. Cum facem, adică cum poate el face asta? Cum răspunde el la întrebarea asta?

Raisa era un copil aşa timid şi aşa cu bun simţ ce nu s-a mai întâlnit. Ea a trecut de atâtea ori pe trecerea aia, mergea la şcoala. Dar ăsta a reuşit să o ia să ne provoace rău.

Era un copil cu mult bun simț, nu deranja. Era un copil timid care nu răspundea decât dacă era întrebată. Dar încă o dată domnul poliţist va avea şi el copil şi va vedea. Bunicii, tata polițistului, vor fi şi ei bunici. Dumnezeu le așează pe toate la rândul lor.

„Putea să pună frumos o haină peste ea, să îi fie şi ei călduț”

Tatăl Raisei a dezvăluit că nu a fost căutat de polițist. Mai mult, acesta acuză colegii polițistului că i-au întors spatele când le cerea detalii despre modul în care s-a produs accidentul.

„Nu m-a căutat. Probabil dacă o făcea era altceva. În afara faptului că a dat în copilul meu cu piciorul ca într-un câine. Măcar să se aplece să pună mână, să pună haina să o acopere. Toţi poliţiştii dacă v-ați uitat pe maşini scrie siguranță şi încredere.

Ce încredere? Acum dacă scrie altceva nu ştiu. Poliţiştii spun că i-au adus haina ca să nu îi fie frig şi e ceva normal, ok, dar copilului meu nu putea să pună o haină? A dat cu piciorul aşa. Putea să pună frumos o haină peste ea, să îi fie şi ei călduț”, a mai spus îndurerat tatăl Raisei.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel