Sari la conținut

Te bronzezi la salon? Iată ce boală cu transmitere sexuală poţi contacta

Cred că suntem cu toate de acord că a fi pală este mult mai sexy decât a avea o boală cu transmitere sexuală.

Capsulele de bronzat pot, în timp, la cancer de piele însă acum există un alt motiv pentru care trebuie să le eviţi. Conform dermatologului Dawn Marie Davies de la Clinica din Mayo, aceasta spune că de pe paturile de bronzat poţi fi infectată cu herpes genital. Încearcă să îi explici asta ginecologului tău sau şi mai rău, prietenului tău.

Această boală foarte contagioasă se răspândeşte de la o persoană la alta prin contactul direct piele-pe-piele, însă ea poate rezista foarte mult în exterior. Dacă tipa care a venit să se bronzeze înaintea ta îl are, atunci ai putea fi în bucluc

Căldura din interiorul solarului nu va ucide bacteria. De fapt, dacă bacteria este expusă unui amestec antiseptic însă nu suficient de puternic ca să o distrugă sau la o anumită lumină, însă nu suficient încât să o distrugă , poate deveni mai puternică. Davies spune “Am văzut foarte multe cazrui cu infecţii, păduchi sau infecţii cu herpes de la paturile de bronzat”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel