Sari la conținut

Te confrunți cu probleme de constipație? Remedii naturale pentru a rezolva această problemă

probleme de constipație

Probleme de constipație? Constipația poate fi o problemă incomodă. Dar mulți oameni o experimentează din când în când, mai ales în timpul sarcinii sau când iau anumite medicamente.

Există multe cauze potențiale ale constipației. Există, de asemenea, multe opțiuni de tratament. Ajustarea obiceiurilor de stil de viață sau a căutării de remedii la domiciliu poate fi tot ce aveți nevoie pentru a trata constipația ocazională.

Faceți-vă timp pentru a afla despre unele dintre cele mai bune remedii naturale pentru constipație.

Păstrați un program constant

A sta în pat toată ziua pare a fi o modalitate extrem de frumoasă de a petrce o duminică leneșă. Dar sărind peste obiceiul de a merge la baie poate duce la declanșarea unor probleme de sănătate.

A nu merge la baie în mod regulat poate face ca scaunele să se întărească și intestinele să-și încetinească mișcarea. Încercați să mergeți la baie înainte de culcare și primul lucru dimineața. Nu toată lumea trebuie să respecte aceste momente ale zilei, ci atunci când organismul solicită. Însă este extrem de important să aveți un program regulat. Vă v-a ajuta să evitați vitoarele crize.

Fă sport regulat

Este posibil să nu aveți chef să faceți o excursie la sala de gimnastică atunci când sunteți în siguranță, dar exercițiile fizice vă pot oferi ușurarea de care aveți nevoie. Mersul la plimbare sau la alergare, de exemplu, poate ajuta la stimularea mușchilor din intestine și colon. Orice mișcare fizică ajută intestinele.

Pentru a ajuta la prevenirea și ameliorarea constipației, faceți din exercițiile fizice o parte obișnuită a rutinei. Țintește cel puțin 150 de minute de activitate aerobă moderată pe săptămână. Este echivalentul a 30 de minute de exerciții aerobice pe zi, cinci zile pe săptămână. Dacă ți se pare prea mult pentru tine, stabilește un obiectiv mai mic pentru a începe. Încercați să faceți o activitate fizică în fiecare zi pentru a rămâne regulat.

Stai hidratat

Consumul de lichide suficiente poate ajuta, de asemenea, la prevenirea și tratarea constipației. Poate ajuta la mutarea alimentelor prin sistemul digestiv și la oprirea întăririi scaunului.

În general, ar trebui să urmărești să bei aproximativ nouă căni de lichid pe zi dacă ești femeie și 13 căni dacă ești bărbat. Dacă sunteți constipat sau luați suplimente de fibre, poate fi necesar să beți mai mult. Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru îndrumare.

Deși apa este o alegere ideală, nu renunțați la beneficiile altor băuturi. Ceaiul verde, ceaiul negru, cafeaua și alte băuturi pot conta pentru aportul zilnic de lichide.

Mănâncă suficiente fibre dietetice

Obținerea de fibre în dietă este crucială. Există două tipuri principale de fibre: fibrele solubile absorb apa, ceea ce vă ajută să vă mențineți scaunul moale; fibrele insolubile adaugă volum în scaun, ceea ce îl ajută să se deplaseze mai rapid prin sistemul digestiv.

Pentru a ajuta la tratarea cazurilor ușoare de constipație, încercați să mâncați alimente ușor de digerat și bogate în fibre, cum ar fi fructe de pădure, banane, prune uscate sau avocado. Pentru a preveni problemele viitoare, includeți în alimentație o mulțime de alimente bogate în fibre, inclusiv legume, fructe și cereale integrale. Puteți beneficia, de asemenea, de un supliment zilnic de fibre, cum ar fi coji de psyllium (Metamucil).

Probleme de constipație? Luați în considerare administrarea suplimentelor de magneziu

A obține suficient magneziu în dieta dvs. poate ajuta, de asemenea, la ameliorarea constipației. Suplimentele orale de magneziu funcționează ca laxative osmotice. Asta înseamnă că trag apă în sistemul digestiv, ceea ce vă ajută să vă înmoaie scaunul.

Puteți achiziționa capsule de magneziu la magazinele naturiste și la farmacii. De asemenea, puteți obține magneziu din surse alimentare. Discutați cu medicul dumneavoastră înainte a vă administra magneziu dacă aveți antecedente de probleme cu rinichii. Convenabil, majoritatea alimentelor bogate în magneziu sunt bogate în fibre. De exemplu, cerealele integrale și frunzele verzi sunt surse bune de magneziu.

Consumul unei lingurițe de ulei de cocos

Potrivit dr. Arielle Miller Levitan, specialist în medicină internă din Illinois, consumul unei linguri sau două de ulei de nucă de cocos în fiecare zi ar putea ajuta la lubrifierea intestinelor. La rândul său, acest lucru poate ajuta la prevenirea constipației. Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă acest remediu ar putea funcționa pentru dumneavoastră.

Dacă ideea de a înghiți o lingură de ulei de nucă de cocos nu vă atrage atenția, există alte modalități de a-l adăuga în dieta dumneavoastră. De exemplu, îl puteți amesteca în cafeaua de dimineață sau îl puteți amesteca cu oțet pentru un sos de salată.

Aloe vera

Planta de aloe este cunoscută pentru efectul de calmare în cazul tăieturilor mici și al arsurilor, dar îți poate calma și stomacul. Cel mai bine este să foloseșți gelul pur direct de la plantă. Este mai concentrat decât cel din comerț și nu trebuie să foloseșți mai mult de 2 linguri.

Ai nevoie de:-2 linguri de gel de aloe vera sau 1 cană de suc de aloe vera

Mod de preparare: Amestecă două linguri de gel de aloe vera cu suc de fructe dimineață. Sau bea o cană de suc de aloe vera dimineața, pe stomacul gol.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: