miercuri, octombrie 5, 2022

Te confrunți cu retenție de apă? Iată cum o elimini ușor pentru a scăpa de efectele neplăcute ale excesului de apă din organism.

Retenția de apă sau edemul se instalează din diverse cauze, procesul de drenare a țesuturilor fiind realizat în mod necorespunzător. Primul semn de reținere a apei este creșterea în greutate, dar lista este mult mai lungă.

Semne că reținem apa

Printre simptomele principale se numără umflarea picioarelor și a mâinilor, dureri musculare, durere de slăbiciune în tot corpul. Apare senzația de durere în tot corpul și se umflă și articulațiile.

Te-ar mai interesa: Legătura dintre Andreea Esca și fiul lui Alexandru...

De asemenea, pulsul mărit poate fi un alt simptom de reținere a apei în organism; pe măsură ce corpul reține apa iar brațele și picioarele se umflă, se îngreunează circulația sângelui. Inima este nevoită să bată mai tare și mai repede pentru ca sângele să ajungă până la membre.

Anomaliile pielii (cutanate) pot avea aceeași cauză, deoarece fluxul de sânge este afectat. Pot apărea unele modificări de culoare ale pielii (acolo unde fluxul de sânge a crescut, pielea va fi congestionată iar în zonele în care fluxul de sânge scade, pielea va fi anormal de palidă).

Pentru că edemul provoacă umflarea generală a țesuturilor și nu vizează în mod specific nici o zonă, chiar și țesuturile din plămâni pot fi afectate, astfel că ne putem confrunta și cu dificultăți de respirație.

Te-ar mai interesa: Schimbări dramatice: Ochii spun cât mai ai de trăi...

Iar pe măsură ce aceste țesuturi se umflă din cauza lichidului suplimentar, iți va fi tot mai dificil să respiri.

O voce răgușită și respirația șuierătoare sunt alte semnale că avem apă în exces în jurul plămânilor, potrivit Healtfully.

Cum putem elimina apa în exces

Poate că pare ciudat, dar mai întâi de toate trebuie să bei mai multă apă. De ce? Ei bine, atunci când organismul este deshidrata, începe să reșțină apa. Prin reținerea apei, apare edemul. Dacă are lichide suficiente, organismul își va activa în mod natural mecanismele de drenaj.

Te-ar mai interesa: Secrete neștiute despre Mercur retrograd. Iată la ...

Nu poate face acest lucru dacă nu bei apă suficientă. Este recomandat să nu consumi o cantitate mare de apă o dată, ci cantități mici la intervale scurte de timp.

O altă modalitate de a scăpa de retenția de apă este reducerea consumului de sare și de alimente sărate. Sarea poate fi înlocuită cu ierburi aromatice, pe care le puteți folosi în diferitele preparate. Firește, este bine să evitați consumul de mezeluri și alte alimente procesate.

Te-ar mai interesa: Descoperire istorică despre cei care se abțin de l...

Este bine să suplimentați aportul de minerale – deficitul de minerale esențiale (potasiu și calciu) agravează deseori simptomele retenției de apă.

Consumă pepene roșu, banane, somon, fasole albă, cartofi copți, dovleac copt, iaurt, chefir, avocado, ciuperci.

Exerciții fizice cât mai multe deoarece mișcarea ajută la funcționarea optimă a sistemului limfatic, iar un sistem limfatic eficient înseamnă un drenaj optim al țesuturilor.

Te-ar mai interesa: Ce sunt zaharurile ascunse? Substanțele dulci care...

Joggingul, tenisul, înotul sau dansul ajută corpul să elimine excesul de apă, în special din zona picioarelor.

Evită aportul de zahăr și alcoolul și folosește cât mai multe plante medicinale cu efect diuretic. Se pot face ceaiuri din cozi de cireșe, mătase de porumb etc.

Sauna este o altă modalitate de a scăpa de apa în exces, dar atenție! NU trebuie să faceți prea des pentru că pierdeți și minerale esențiale din organism prin transpirație, nu doar apă.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private